• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je osim razočaranja donijelo okupljanje "zmajeva"? Podmlađen tim i nova imena za budućnost!

Autor mondo.ba

Slaven Musa, pomoćnik selektora Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića, izdvojio nekoliko novih "zmajeva" koji su u potpunosti opravdali povjerenje i koji će u budućnosti predstavljati okosnicu reprezentacije.

 Slaven Musa: Podmladili smo reprezentaciju BiH. Pohvale za debitante Izvor: FENA

Uprkos eliminaciji u baražu od Sjeverne Irske, pomoćni trener u stručnom štabu "zmajeva" Slaven Musa u razgovoru za zvanični sajt Fudbalskog saveza istakao je nakon remija u Zenici sa Holandijom (0:0) i nekoliko "pozitivnih" strana posljednjeg okupljanja. 

Možda će vas zanimati

"Osvrnuo bih se i na period od mjesec dana unazad. Kad smo došli ovdje zvali smo mlade igrače. Selektor je najavio da će nakon Lige nacija napustiti kormilo reprezentacije, ali će ostaviti iza sebe dosta dobrih stvari. Prvo, osvježili smo i podmladili reprezentaciju, pogotovo na pozicijama na kojim smo bili deficitarni", rekao je Musa.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Potom je i konkretno spomenuo imena igrača koji su opravdali poziv selektora BiH.

"Na poziciji centralnog beka dobili smo Sinišu Saničanina koji se već ustalio i igra odlično. Ove dvije utakmice su pokazale da s pravom možemo računati na Anela Ahmedhodžića i Denisa Hadžikadunića koji su sadašnjost ali i budućnost ove reprezentacije. Pokazali su se i igrači iz Premijer lige BiH Branimir Cipetić i Benjamin Tatar. Cipetić se praktično izborio za mjesto standardnog reprezentativca, a Tatar je sinoć pokazao da smo ga s pravom pozvali. Amir Hadžiahmetović je takođe jedan od debitanata u ovom ciklusu tako da smatram da smo za budućnost napravili dosta i da će novi selektor moći da iskoristi ove igrače sa nekim svojim idejama kako bi naša reprezentacija pravila dobre rezultate", dodao je pomoćnik selektora "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC