• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utakmica koju bi mnogi preskočili: Uzdrmana BIH dočekuje moćne Holanđane

Autor mondo.ba

Da li je odlazeći selektor Dušan Bajević uspio da motiviše "zmajeve" poslije teškog poraza od Sjeverne Irske?

 Liga nacija - BIH Holandija - Bilino polje 18.00 Izvor: Fena/Almir Razić

Da je situacija drugačija, uprkos koroni i ograničenom broju publike interesovanje za duel BIH i Holandije na Bilinom polju sigurno bi bilo ogromno i sa nestrpljenjem bi se čekao meč u Zenici.

Međutim, poraz u baražu za EURO od Sjeverne Irske prije samo tri dana narušio je atmosferu, selektor Dušan Bajević već je najavio da odlazi sa klupe, a navijači su ogorčeni na igru, pa i zalaganje bh. tima koji je osim poraza u baražu u prethodne dvije utakmice Lige nacija osvojio jedan bod, tako da duel sa Holandijom, pa i onaj za tri dana sa Poljskom stiže u nezgodno vrijeme.

Možda će vas zanimati

 Bajević je pred ovaj meč rekao da cilj uvijek postoji i da oni koji igraju moraju dati maksimum.

"Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Holandije. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje", rekao je Bajević koji je imao težak zadatak da motiviše ekipu poslije teškog poraza u baražu.

On je istovremeno najavio i da će neki novi igrači dobiti šansu tako da je izuzetno nezahvalno prognozirati sastav “zmajeva” koji će istrčati na Bilinom polju.

Na drugoj strani atmosfera u holandskom timu djeluje kao vrlo dobra, a selektor Frank de Bur ima jasn cilj u Zenici.

“Džeko je veoma jak napadač, a Miralem Pjanić ima ključnu ulogu. Vidjeli smo da su Sjeverni Irci u drugom poluvremenu odsjekli Džeku i mi to moramo uraditi”, rekao je De Bur koji neće moći da računa na Memfisa Depaja.

Uprkos tome spretni i srećni gledaoci koji uspiju danas da kupe karte gledaće izuzetno jak tim Holandije sa velikim zvijezdama poput Virdžila Van Dajka i Frenkija De Jonga.

Ispred golmana Silesena štoperski par činiće Van Dajk i De Fraj, po bokovima će igrati Damfris i Blind, ispred će biti Frenki De Jong, Vajnaldum i De Ron, a ofanzivni trio trebali bi da čine Promes, Bergui i Luk De Jong.

Meč BIh na Holandija igra se na Bilinom polju u Zenici od 18 časova, a sudiće ga Ištvan Kovač iz Rumunije, dok će njegovi pomoćnici biti Ovidiju Artene i Valentin Avram.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC