• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Imali smo zrelije šanse, u Poljsku idemo da pokušamo doći do pobjede! Moramo pomoći Višći!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine poslije remija sa Holandijom u Zenici...

 BiH - Holandija 0:0, izjava Dušan Bajević Izvor: Anadolija/FS BiH

Imali smo zrelije šanse, rekao je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je večeras u Zenici u trećem kolu grupe ”1” elitne UEFA Lige nacija ”A” remizirala sa favorizovanom Holandijom – 0:0.

Možda će vas zanimati

"Svi smo znali šta nas čeka. Htio bih prije svega da čestitam igračima, na borbenosti i igri, koja nije baš tako prihvatljiva od strane navijača, ali ovako smo večeras protiv ovakvog protivnika morali igrati. Kažem, bili smo ti koji su imali zrelije šanse, iako su oni mogli dati golove pred kraj utakmice. Raduje me što žele naši igrači, što hoće i mogu više. Moraju imati odnos i povjerenje, snagu i želju da budu još bolji", istakao je Bajević.

Poslije poraza u baražu za plasman na EURO najavio je povlačenje s klupe. Ipak, ostaje selektor BiH do kraja takmičenja u Ligi nacija narednog mjeseca.

"Ugovor imam do posljednje utakmica Lige nacija u novembru", naglasio je Bajević, te dodao:

Dvije različite utakmice sa Sjevernom Irskom i danas. Razočaralo nas je sve što ne idemo na Evropsko prvenstvo. Ne mogu ni danas da kažem da nismo uradili što smo mogli. Nismo iskoristili šanse protiv Iraca i promašili smo penale", prenijela je agencija "Anadolija".

BiH u četvrtom kolu u srijedu (14. oktobra) u Vroclavu biće gost Poljske, od koje je u septembru poražena u Zenici, rezultatom 1:2.

"Ovaj bod protiv Holandije može nam vrijediti dosta. U Poljsku idemo da bi pokušati dobiti utakmicu i pokušamo se boriti za opstanak u Ligi nacija 'A'. Ova zemlja ima dosta dobrih igrača. Trenutno nisu svi u dobroj fizičkoj spremi. Moramo mijenjati uvijek, da ne bi došlo do povrede, ali večeras su svi dobro odgovorili zadacima", kazao je Bajević

Na pitanje, zašto Edin Višća nije bio ni među rezervama večeras, odgovorio je:

"Edin je umoran i teško mu je palo što je promašio penal. Stavio je više krivicu na sebe, nego što treba i trebamo mu pomoći".

Poslije tri kola u grupi ”1” UEFA Lige nacija ”A” BiH je osvojila dva boda, jer je u prvom ”uzela” bod u Firenci protiv Italije (1:1).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC