• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević i Pjanić pred Holandiju: Razočaranje je veliko, ali moramo gledati naprijed!

Autor mondo.ba

Poslije nesrećne eliminacije od Sjeverne Irske, "zmajeve" u nedjelju očekuje meč sa Holandijom u Zenici u Ligi nacija. Tim povodom medijima se obratio selektor Dušan Bajević i prvotimac Barselone Miralem Pjanić.

 Liga nacija: BiH - Holandija, najava Dušan Bajević, Miralem Pjanić Izvor: FS BiH/promo

U zgradi Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) danas je održana zvanična konferencija za novinare pred susret trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija između BiH i Holandije, koji je na rasporedu u nedjelju od 18 sati na stadionu ”Bilino polje” Zenici, prenijela je agencija "Anadolija".

Možda će vas zanimati

Bh. reprezentativac i fudbaler Barselone Miralem Pjanić je, odgovarajući na pitanje u vezi s utakmicom protiv Sjeverne Irske, u kojoj se BiH nakon izvođenja penala oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo, rekao kako je zbog poraza svakako prisutno razočarenje.

"Možda smo izgubili na nesretan način. Mi smo odigrali solidnu utakmicu, nažalost nismo uspjeli dati taj drugi, treći gol. To je na kraju gotova priča, ispali smo i moramo gledati naprijed", rekao je Pjanić, te dodao:

"Imali smo dosta prilika. Ne može niko nikome ništa reći na zalaganju, na trčanju, na borbenosti, pošto se igralo 120 minuta. Mislim da su svi momci dali sve od sebe. Fudbal je takav, nekad si bolji od protivnika, jednostavno falio je taj zadnji pas i taj gol. Reprezentacija je pokazala i dokazala u više navrata, znali smo igrati dobro protiv jačih reprezentacija, možda će tako biti i sutra".

Što se tiče Holandije i sutrašnje utakmice u Zenici, Pjanić ističe kako će to biti teška utakmica jer je riječ o veoma dobroj reprezentaciji. Dodaje kako su u Holandiji kvalitetni igrači, te kako se na dosta njih mora paziti.

"Čeka nas Holandija, teška utakmica, dobra reprezentacija. Ne vjerujem da oni neće igrati 100 posto, mislim da će igrati vrlo ozbiljno tu utakmicu. I oni imaju novog selektora, nemaju očekivane rezultate u zadnje dvije-tri utakmice, ali to je vrlo kvalitetna i talentovana reprezentacija. Moramo se dobro pripremili i očekivati tešku utakmicu. Možda nismo favoriti, igraćemo kući i pokušaćemo postići dobar rezultat", rekao je Pjanić.

Izvor: FS BiH/promo

Selektor "zmajeva" Dušan Bajević takođe se dotakao poraza od Sjeverne Irske, poručujući kako su momci dali sve od sebe. Na pitanje da li sebe vidi dugoročnije na klupi reprezentacije BiH, Bajević je odgovorio:

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju".

Osvrnuvši se i na susret protiv Holandije, Bajević je kazao kako svi igrači znaju šta ih čeka.

"Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Holandije. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje", rekao je Bajević.

Upitan da li bi BiH bila zadovoljna bodom, navodi kako je svaki rezultat osim poraza zadovoljavajući.

"Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Holandije može biti dobar, jer sljedeće sedmice u Poljskoj moramo ići na pobjedu. Imamo dosta igrača koji su već tu duže vrijeme, isto tako imali problema u početku oko skupljanja igrača. Imamo povrijeđene igrače koji su dosta umorni, drugi imaju neke povrede koje ne znamo da li ćemo moći sanirati do sutra, ali biće novih imena, drugih igrača kojima će se dati šansa a za koje vjerujemo da mogu pomoći reprezentaciji BiH", zaključio je Bajević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC