• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je otkrovenje Srbije pred meč godine: "Turska treba da nam bude škola, punim snagama na Škotsku!"

Autor Nebojša Marković

Filip Đuričić je odigrao još jedan dobar meč za Srbiju.

 Filip Đuričić Turska Srbija svim snagama na Škotsku Izvor: JON OLAV NESVOLD/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE, Tanjug/Fudbalski savez Srbije/Jon Olav Nesvold

Ako oktobarske mečeve reprezentacije Srbije posmatramo kroz prizmu individualnih partija i igrača koje je Ljubiša Tumbaković koristio, Filip Đuričić je novo otkrovenje u selekciji "orlova".

Njegov talenat nikada nije bio dovođen u pitanje, a poslije Norveške, ofanzivac Sasuola je i u Turskoj (2:2) pokazao da na njega u budućnosti može da se ozbiljno računa.

Možda će vas zanimati

Dugo se Srbija oslanjala samo na kvalitete Dušana Tadića iza uvijek pouzdanog Aleksandra Mitrovića, a sada se te opcije čine daleko većim.

Sergej Milinković-Savić je sa tri pogotka u sedam dana pokazao koliko će biti važan za "orlove" u godinama koje slijede, dok je Đuričić ponovo bio jedan od najboljih na terenu iako nije imao direktan učinak u vidu golova ili asistencija.

"Mislim da smo odigrali dobro, igrali smo u ritmu kao protiv Norveške. Ovaj protivnik je za nijansu kvalitetniji, ali imali smo mnogo šansi koje smo propustili. Vidi se pomak u odnosu prema igri, što je najbitnije. Imamo cilj, to je Evropsko prvenstvo i ova dva propuštena boda treba da nam budu škola za taj najvažniji meč", rekao je Đuričić za "Sportklub" nakon meča sa Turskom.

Đuričić ipak nije sebe htio da ističe u prvi plan, iako je i on imao velike zasluge za jedanaesterac koji je "zaradio" Milinković-Savić, a iskoristio Mitrović.

"Ovo je ipak reprezentacija, pojedinac je manje bitan. Drago mi je da sam se nametnuo, polako pokazujem šta mogu i zadovoljan sam kako sam igrao. U nekim situacijama sam mogao za nijansu bolje, ali idemo sada korak po korak, da budemo najbolji u meču sa Škotskom. Imamo kvalitet i mislim da ljudi polako počinju da vjeruju u nas. Punim snagama na Škotsku", zaključio je Filip Đuričić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC