• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne bih se hvalio trofejima da nisam dobijao derbije": Saša Stanojević poručuje da je remi protiv Zvezde malo!

Autor Milutin Vujičić

"Znate kad je potpuno zadovoljstvo? Kad uz dobijen derbi osvojite i tutulu. E, to smo mi radili… U kontinuitetu".

 Partizan Crvena zvezda 163. vječiti derbi Stanojević najava remi protiv Zvezde malo Izvor: MN PRESS

Ostalo je još samo tri dana do najveće utakmice srpskog fudbala.

U čak 163. epizodi rivalstva Partizana i Crvene zvezde (nedjelja, 17.00) na klupu crno-bijelih vraća se Saša Stanojević koji obožava "vječite" derbije. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri odigrao ih je šest - i dobio pet, a jedini poraz ga nije bolio pošto je bio u revanšu polufinala Kupa Srbije koji nije bio dovoljan Zvezdi da prođe dalje.

U razgovoru za "Sportski žurnal" ističe da mu je najdraži prvi derbi, koji je "riješio" Radosav Petrović, ali i da je shvatio važnost utakmice tek kada je izgubio.

"Znate li kad sam tačno shvatio šta znači derbi? Kad sam te 2011. jedini put izgubio! Pitate se zašto, plasirali smo se u finale kupa - komšijama je 1:0 bilo nedovoljno u revanšu da anuliraju naših 2:0 u prvom meču? Ali… U klubu su svi bili ljuti", ispričao je Saša Stanojević.

U njegovoj eri Partizan je bio uspješan u derbijima, a uz to je osvajao i trofeje, pa strateg crno-bijelih dodaje da je to najbolja kombinacija.

"Znate kad je potpuno zadovoljstvo? Kad uz dobijen derbi osvojite i tutulu. E, to smo mi radili… U kontinuitetu", dodao je trener Partizana.

Bez obzira na to što je Crvena zvezda osvojila posljednje tri titule, nije uspijevala da dominira u međusobnim duelima. U prethodne četiri utakmice nisu dali gol, dok najviše problema imaju kada gostuju u Humskoj.

Zato je izjavaZvezdana Terzića u kojoj je Partizan uporedio sa Radničkim digla mnogo prašine, pa su iz Partizana poručili da će je zalijepiti čak na svlačionicu pred derbi.

Izvor: MN PRESS

"Sigurno da je ta izjava nešto što utiče na naše raspoloženje. Uz svo poštovanje, kad ste dominantni u prvenstvu  - super, ali kad ste i u derbijima… To tek ima težinu! E, tad možete da pirčate o protivniku. Ja se, na primjer, ne bih hvalio da je Partizan samo slavio u deribjima, da nije bio i šampion. Imali smo pravo da dozvolimo to sebi: pobjeđivali smo komšije i osvajali titule", dodao je Saša Stanojević i kazao da ne postoji tajni recept za dobijanje derbija.

"Nema tu neke tajne: derbije su nosili igrači ponikli u Partizanu. Eto, moj posljednji odigralo je čini mi se devet sa tim ispunjenim uslovom. Fudbaler koji osjeća 'vječiti' priču igra na drugi način! Bez obzira što su veliki broj mečeva u mom periodu i kasnije rješavali stranci".

Stanojević je praktično otkrio dio sastava, istakao je da će "bonusi" biti Svetozar Marković i Filip Stevanović, odnosno da pojačanje Žan Kristof Bajebek neće početi od starta.

Za sada je ostalo još nekoliko "otvorenih" mogućnosti pred meč u nedjelju, ali ko god da bude istrčao na teren u Humskoj imaće cilj da pobijedi Crvenu zvezdu, pošto ništa drugo u ovom trenutku ne zanima Stanojevića kada je na "minus osam".

"Ne bih bio zadovoljan remijem!", zaključio je trener Partizana.

(MONDO/Sportski žurnal) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC