• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najstariji fudbaler na svijetu živi u Srbiji: Pomuze koze, pa obuje kopačke - u 67. godini!

Autor Dušan Ninković

Njegova priča će vas natjerati da odete u teretanu koju ste uplatili, a ne koristite!

 Najstariji-fudbaler-na-svetu-Srbin-Dragisa-Kosnic-igra-fudbal-sa-67-godina Izvor: Youtube/printscreen/AFP News Agency

Nevjerovatna priča o Dragiši Kosnić dospjela je do mnogobrojnih svjetskih medija jer je to čovjek koji je i u 67. igra fudbal!

Iako je blizu ulaska u osmu deceniju života, Kosnić je uredno registrovan za klub iz mjesta u kom živi, a priču o njemu su napravili novinari AFP-a, pa bi Dragiša ''pod stare dane'' mogao da postane svjetski poznat.

Možda će vas zanimati

Svake godine Dragiša Kosnić prolazi ljekarske testove kako bi se utvrdilo da li je spreman da igra i sigurno je najstariji čovjek koji se aktivno bavi fudbalom. On nastupa za Proleter iz Međe, mjesta iz okoline Zrenjanina, a takmiči se u šestoj ligi srpskog fudbala.

U fudbalu je preko 50 godina, neki njegovi saigrači su upravo toliko mlađi od njega, ali ga želja za fudbalom ne napušta.

''Koliko znam, nema registrovanih igrača mojih godina. Volio bih da ih ima, da igram protiv njih. Ne računam one koji su amateri, a imaju 70 ili 80 godina'', kaže Dragiša.

On je rođen 1954. godine, a tokom bogate karijere je igrao za Borovo, kao i za klubove iz Zrenjanina. Bilo je ponuda i većih klubova, ali nije planirao da odlazi daleko.

Sada živi od 130 evra penzije, ali i dodatnog prihoda koji ostvaruje čuvanjem koza i ovaca. One mu daju meso i mlijeko, a na tome bazira zdravu ishranu koja mu omogućava da igra i dalje.

''Nikad nisam izbacivao mlijeko iz ishrane. Pijem ga redovno, litar dnevno. Jedem hljeb, med, puno voća... Kad ima mesa, jedem, kad nema onda jedem ovo pobrojano'', ističe najstariji fudbaler na svijetu.

Svojevremeno je Dragiša Kosnić imao ponudu Hajduka iz Splita, ali je nakon nje polomio nogu i nije uspio da napravi tako veliki transfer. Mnogi su mu predviđali kraj karijere u 25. godini, ali on i 42 godine kasnije trči za fudbalskom loptom. Istina, sada malo sporije.

''Više se oslanjam na čitanje igre, znam kad treba da počnem brže da trčim. Dva dana poslije utakmice imam ukočenosti i teško se krećem, ali se vrućim kupkama pripremim za naredni meč. Poslije dva dana, mogu opet da igram'', zaključuje Kosnić.

Proleter i Međe tokom ove godine proslavlja 100 godina postojanja, a Dragiša želi da se prije penzionisanja sa timom iz svog sela plasira u viši rang.

Najstariji fudbaler živi u Srbiji!
Izvor: YouTube/AFP news agency

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC