• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlazi li Nalić nakon Zrinjskog? "U ovom poslu se ne zna jeste li vi taj trener koji će vodi ekipu sljedeće sedmice..."

Autor mondo.ba

Trener Tuzlaka bio je razočaran rezultatom protiv Mostaraca

 m:tel Premijer liga BiH 11. kolo Tuzla siti Zrinjski Žižović Nalić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mostarski Zrinjski lako se danas obračunao sa Tuzla sitijem, u utakmici koja je važila za jedan od derbija 11. runde m:tel Premijer lige BiH.

Gosti su trijumfovali rezultatom 0:4, uz tri pogotka Miloša Filipovića, a sjajnu saradnju imao je sa još jednim ofanzivcem, Ognjenom Todorovićem.

Možda će vas zanimati

"Bili smo bolji čitavim tokom susreta. Bili smo brži, dominantniji, mislim da smo u svakom pogledu dominirali, tako da možemo da budemo ponosni na ovaj rezultat. Čestitam igračima na onome što su prikazali danas. Bili su predani, odmorni, posvećeni a kada je tako, onda to naplatite ovakvom igrom i rezultatom. Filipović i Todorović do danas nisu postigli nijedan pogodak, oni su reagovali na pravi način i mislim da su današnjom kreacijom i izvedbom zaslužili da obojica možda ponesu epitet igrača utakmice. Generalno, moramo da dajemo golove sa svih pozicija kako bismo Zrinjski doveli na mjesto koje mu pripada. U prethodnom periodu, pogotovo na startu sezone, bilo je problema sa realizacijom. Sada je to dosta bolje i, prosto kad igrate na ovakav način, onda je sigurno da iz toga dolaze šanse i golovi", rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović za TV Arena sport nakon meča.

Zlatan Nalić, njegov kolega, naravno – razočaran.

"Dosta je nezgodno stajati ovdje i obrazlagati utakmicu koja je odigrana na ovaj način... Zbog toga, naravno, kao trener i glavni i odgovorni za ovu igru želim da se izvinim svim navijačima za ovako lošu partiju svog tima i, naravno, kao trener preuzimam odgovornost za ovo što se desilo, a mislim da bi to i igrači trebalo da urade. Protiv sebe smo danas imali jednu ekipu Zrinjskog koja je dosta dobra, a ovo je prvi put u ovoj godini da nas je neko nadigrao. Praktično, ovo je naš prvi kiks, gledano sa te strane. U svim segmentima Zrinjski je bio bolji i ja im čestitam na svemu. Taktički su utakmicu odigrali dosta dobro."

Plan koji je postojao prije meča, ističe Nalić, njegovi igrači nisu ispoštovali.

"Plan je bio da igramo malo 'pliću' formaciju, plan je bio da se balansirano držimo posjeda lopte, da ne idemo toliko visoko iz razloga što smo promijenili kompletnu bekovsku liniju. Na terenu to nije izgledalo tako i desile su se ove cifre koje su se desile, a koje su dosta neprijatne za klub i navijače.Pretpostavljam da se naše ambicije ne mijenaju, ali se, u svakom slučaju, ne mijenjaju moje. Ja se nadam da ćemo mi iz ove situacija da izađemo još jači jer su nam danas nedostajala četiri igrača, od čega se tri vraćaju za narednu utakmicu, pa ćemo čekati još uvijek Barišića. Vidjećemo u narednim kolima kako će ovo sve da bude i kako će sve da se razvija jer u ovom poslu se nikad ne zna da li sam ja taj trener koji će voditi ekipu sljedeće sedmice", zaključio je Nalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC