• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaši iz Srednjobosanskog kantona stupili u štrajk!

Autor mondo.ba

Riječ je o četiri sportska kolektiva - dva rukometna, jednom košarkaškom i jednom klubu malog fudbala

 Premijerligaški Srednjobosanski kanton stupili u štrajk Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Učesnici elitnih sportskih takmičenja u BiH iz Srednjobosanskog kantona, rukometni klubovi Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Iskra iz Bugojna, futsal klub Sloga, takođe iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, te Košarkaški klub Promo iz Donjeg Vakufa, stupili su u štrajk!

U zajedničkom saopštenju koje potpisuju sva četiri kluba, navodi se da ovi kolektivi obustavljaju svoje aktivnosti, zbog, kako tvrde, nebrige kantonalne Vlade kada je u pitanju njihovo opstajanje na sportskoj sceni BiH.

Možda će vas zanimati

Saopštenje četiri kluba, u kojem se, takođe, ističe da klubovi neće odustati od štrajka po cijenu izbacivanja iz bh. sportske elite, prenosimo u cjelosti.

"Nakon gotovo 10 mjeseci čekanja, a od februara mjeseca tekuće godine sportski klubovi, tačnije oni najzaslužniji iz SBK kantona, premijerligaši koji u ova tmurna i teška vremena drže čast i spašavaju ionako već odavno doveden sport u ovom kantonu na niske grane, odlučili su se i na ovaj način obratiti ljudima koje je izabrao ovaj narod, a koji su upravo jedine svjetle tačke kantona, sportske klubove stavili na "stand by" sa odavno ispričanim pričama o pomoći. Sportski klubovi, premijerligaši "sa one strane Komara" ili "sa ove strane Vrbasa" dovedeni su u nikad gori položaj, u nikad goru situaciju i u nikad veću nebrigu za njihovo opstajanje na području SBK kantona. I ona redovna sredstva koja su u proteklim godinama dolazila za kotizacije i takmičenja ostala su u obećanjima, kao i to da će Vlada i Sportski savez ozbiljno pristupiti ovim klubovima i iznaći rješenja da se istima pomogne. Izgleda da su te riječi pomoći klubovi preozbiljno shvatili jer riječi obećanja koje smo slušali u junu, julu i avgustu mjesecu izgleda da su se odnosile na pomoć pri gašenju i stopiranju klubova sa Vrbasa.

Za vladajuće ljude koji svakog četvrtka raspravljaju o mnogim drugim nebitnim stvarima nego li o onome za šta su se zauzeli nemamo više ni sekunde povjerenja, a klubovi poput MRK Sloga, MRK Iskra, KK Promo i MNK Sloga iza sebe imaju ogromnu armiju navijača koaj ih prati i koja je upravo ovim ljudima u kantonu koji odlučuju o sudbini svih nas dala legitimitet i povjerenje da naprave nešto. To nešto sigurno nije kolektivno gušenje sporta i gašenje pomenutih klubova. Od danas 15.10.2020. godine svi premijerligaški klubovi SBK kantona stupiće u štrajk, te će svoja takmičenja prekinuti po cijenu izbacivanja iz takmičenja najviših rangova bh. sporta. Za rukometaše, košarkaše prvenstva su već odavno počela, ovaj vikend startuju i futsaleri, dok MRK Sloga za nešto manje od mjesec dana igra i utakmicu European Cup-a u Rumuniji. Ne treba pojedinačno ni pominjati troškove ovih kolektiva koji se gomilaju iz dana u dan.

Ovom prilikom želimo upoznati cjelokupnu javnost sa problemima u kojima smo se našli, a direktnog krivca i odgovornost za ovakve nepromišljene poteze pronaći ćete u Vladi SBK/KSB", navedeno je u zvaničnom saopštenju četiri premijerligaša.

Rukometni klub Sloga trebalo je da ovog vikenda odigra meč četvrtog kola Premijer lige BiH protiv Slavije, ali je taj meč odgođen zbog pozitivnih slučajeva zaraze korona virusom u klubu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, dok bi bugojanska Iskra trebalo da gostuje u Doboju ekipi Sloge.

Košarkaši klub Promo bi u Donjem Vakufu trebalo da ugosti zenički Čelik u trećem kolu Lige BiH, dok bi futsaleri Sloge išli na put livanjskom Seljaku na startu Premijer lige BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC