• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čekamo dalje smjernice, ne znamo još ništa": Da li mjere Kriznog štaba Kantona Sarajeva stopiraju košarkašku Ligu BiH?

Autor mondo.ba, agencije

Sve je "u magli"...

 Krizni štab Kanton Sarajevo mjere prekida li se košarkaška liga bih Izvor: FENA

Nakon što je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo juče donio novi set mjera u cilju suzbijanja širenja zaraze korona virusom, pod znak pitanja je došlo održavanje sportskih takmičenja u BiH.

Naime, posljednjim odlukama dozvoljeno je prisustvo najviše 30 osoba na zatvorenom te 60 na otvorenom prostoru, što bi moglo da dovede do suspenzije takmičenja, prije svega, u dvoranskim sportovima.

Možda će vas zanimati

Kako je Feni rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, iz ove sportske institucije čekaju jasnija uputstva na koji način bi ove mjere trebalo da se odraze na košarkaško prvenstvo BiH.

"Neke stvari treba bolje definisati, jer nije svaki zatvoreni prostor iste veličine i kapaciteta. Ne može se na isti način tretirati kafana i sportska dvorana od 5.000 mjesta ili tržni centar. Potrebno je postaviti neke parametre i donijeti ispravne odluke kako bism mi mogli da uskladimo naše djelovanje prema tome. Trenutno, smjernice ne valjaju i mi ne znamo kako da se ponašamo. Nije dovoljno samo izreći mjere i prijetiti da će nas kazniti ako ih ne poštujemo", rekao je Čolan.

Gensek Košarkaškog saveza BiH ističe da KS BiH djeluje poštujući smjernice Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), koja ima jasno utvrđene protokole kada je u pitanju organizacija košarkaških utakmica.

"Mi po protokolu FIBA  razvrstimo aktivne i pasivne učesnike utakmica. Međutim, na košarkaškoj utakmici prisustvuje minimalno 60 osoba i to bez prisustva publike. Zbog toga sun am potrebne jasnije mjere i odluke kako bismo znali kako da se ponašamo u nastavku prvenstva. Za sada nas niko nije kontaktirao, tako da još ne znamo kako ćemo se ponašati u narednom periodu i koje smjernice treba da donesemo", zaključio je Čolan.

Ovog vikenda, na programu su utakmice trećeg kola Lige BiH kako za muškarce, tako i za žene.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC