• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle ovog više nema nazad: Najplaćeniji igrač Arsenala nije registrovan ni za Premijer ligu!

Autor Pavle Knežević

Dugo traje ovaj "rat", probijeno je svako dno...

 Posle ovog više nema nazad: Najplaćeniji igrač Arsenala nije registrovan ni za Premijer ligu! Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt/Staff

Bilo je sve jasno i ranije, ali od danas više nema nazad: osramoćeni fudbaler Arsenala Mesut Ozil nije registrovan za Premijer ligu!

To što se njegovo ime nije našlo na spisku od 25 igrača za domaće takmičenje koje je podneto danas, znači da Ozil neće moći da igra za Arsenal do februara, jer je prethodno izostavljen i sa spiska za Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Ako se stvari ne promene, to znači još bar četiri meseca "hladovine" za najplaćenijeg igrača Arsenala, koji zarađuje 350.000 funti nedeljno.

No, verovatnije je da je nekadašnji svetski prvak već odigrao poslednju utakmicu za Arsenal, u koji je došao iz Real Madrida 2013. godine.

Arsenal je do danas (20. oktobar) popodne imao rok da podnese spisak od 25 igrača, u koji sme da bude uključeno najviše 17 igrača starijih od 21 godine koji nisu ponikli u klubu. Arteta je mogao da bira od 19 jer klub tokom leta nije uspeo da proda neke igrače na koje se ne računa, što znači da su dvojica seniora morala da budu precrtana.

Izbor je pao na Ozila i štopera Sokratisa. Ova odluka usledila je samo sedam dana nakon što su obojica izostavljena iz tima za grupnu fazu Ligu Evrope.

"Hteo sam da im kažem to u oči. Objasnio sam razloge i stvarno mi je bilo teško da im to kažem, ali to su restrikcije i pravila i oni moraju da poštuju odluku i probaju da treniraju na najbolji mogući način, pomognu timu kako mogu u tom trenutku i onda ćemo videti šta će se desiti", rekao je Arteta.

Ozil je poslednji put igrao za Arsenal u martu protiv Vest Hema, u poslednjoj utakmici pre nego što je Premijer liga prekinuta zbog pandemije.

Ove sezone nijednom nije bio ni u sastavu, čak ni u ranim fazama Liga kupa, kada je Arteta mnogo menjao.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC