• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Partizan namučio Real, a Mateus bio zbunjen na aerodromu: Iliev za MONDO o čuvenoj madridskoj noći crno-belih

Autor Dragan Šutvić

"Gledao sam ga i nisam ga razumio", prisjetio se Ivica Iliev u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem o svom čuvenom treneru i velikoj utakmici crno-bijelih u Madridu.

 ivica-iliev-lotar-mateus-real-madrid-partizan-aerodrom-mondo-intervju-nebojsa-petrovic-mojih-top-11 Izvor: MN PRESS

Ovog oktobra navršilo se 17 godina od jedne od najčuvenijih evropskih utakmica Partizana u novijoj istoriji - protiv Realovih "galaktikosa" u Madridu.

Beogradski crno-bijeli hrabro su se u oktobru 2003. suprotstavili na "Santjago Bernabeuu" velikom "kraljevskom klubu", za koji su igrali Zidan, Ronaldo, Figo, Bekam, Raul, Kasiljas i ostali velikani.

Možda će vas zanimati

Partizanovi igrači nisu bili impresionirani zvučnim imenima, već su dobro namučili domaćina, primili jedini gol iz nedosuđenog ofsajda, a u nekoliko situacija su ugrozili Ikera Kasiljasa.

Ivica Iliev, tada napadač "Parnog valjka" odigrao je odličan meč, prijetio domaćinu i legendarni golman Reala morao je da u finišu "čupa" loptu iz ćoška gola da bi sačuvao pobjedu.

Iako su izgubili, crno-bijeli nisu nezadovoljni krenuli za Beograd. Tačnije, svi su bili zadovoljni osim njihovog tadašnjeg trenera, Lotara Mateusa, legende njemačkog i svjetskog fudbala.

U intervjuu za MONDO rubriku Mojih Top 11, Iliev se sjetio kako je izgledao njegov razgovor sa Nijemcem na aerodromu.

"Sjećam se utakmice sa Realom u Madridom. Stvarno smo igrali dobro, oni nam daju gol iz ofsajda, a stvarno je bilo i šansi sa naše strane. Poslije utakmice smo na aerodromu svi bili radosni, srećni, a Lotar je bio snužden. Gledam ga ja, ali ne razumijem", nasmejao se Iliev.

Izvor: MN PRESS

Mateus je došao do njega i tražio mu da mu objasni...

"Sjećam se da mi je tada prišao na aerodromu i pitao me je 'Zašto se smijete'?", pamti Iliev.

"Šefe, igrali smo sa Realom, najvećim timom na svijetu svih vremena, možda do danas veći tim nije bio, a izgubili smo samo 1:0, golom iz ofsajda...'", odgovorio mu je.

Bez obzira na sve, Mateus je ostao začuđen.

"On je na to rekao 'Pa, mi smo izgubili. Šta slavimo kada smo izgubili?' To je on imao i zato smo te godine i osvajali bodove u najjačoj grupi Lige šampiona u istoriji kada se pogleda kasniji domet tih timova. Porto je te godine osvojio Ligu šampiona, Olimpik je bio u finalu Kupa UEFA, a Real je imao možda najjači tim svih vremena"

Izvor: MN PRESS

U toj Mateusovoj reakciji pokazana je i vrlina zbog koje je čuveni napadač crno-bijelih posebno volio saradnju sa njim.

"Baš zato i biram njega ako moram da odaberem jednog trenera sa kojim sam radio. Čovjek koji me je najiskrenije kao trener volio. Bio sam jedini zaštićen kao beli medvjed. Mnogima je smetalo, ali takav je to bio odnos. Mnogi su se nudili u tih prvih mjesec dana da mu budu blizu. Ja sam imao neki svoj odbrambeni stav, na distanci. Poslije mjesec dana, kada je on sve to vidio, a vidio je zato što je takav kakav jeste, nešto mu je 'kliknulo' kod mene i zavolei me je".

I danas kada se osvrne na svoju karijeru, Iliev bez dileme bira Mateusa kao najznačajnijeg trenera.

"Zbog te legendarne sezone i zbog tog našeg odnosa biram njega. Bilo je tu i boljih i većih trenera sa kojima sam radio, a jedan od njih je Fernando Santoš u PAOK-u. Takođe smatram i Tumbu i Saleta (Stanojevića) za velike trenere, bilo je i nekih trenera koji su vodili i reprezentacije...".

Kompletan intervju Ivice Ilieva za MONDO uskoro čitajte na našem portalu.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC