• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova jesen propuštenih prilika: Mesec dana bez pobede u ligi, golovi primljeni iz grešaka i neefikasan napad!

Autor Nebojša Marković

Problemi se gomilaju u Humskoj.

 Partizanova jesen propuštenih prilika: Mesec dana bez pobede u ligi, golovi primljeni iz grešaka Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ, MN PRESS

Partizan je ponovo razočarao. Umesto prilike da se bar malo približe Crvenoj zvezdi i koliko-toliko ponadaju da će i u narednim sedmicama biti prilike za "topljenje" zaostatka, crno-beli su porazom u Nišu protiv Radničkog (1:0) ostali na devet bodova iza šampiona. Skliznuli su i na treće mesto Superlige.

Reči trenera Aleksandra Stanojevića zaličile su na one koje smo čuli i posle poraza od Šarlroa u Belgiji, i posle remija sa Metalcem i Zvezdom u Superligi.

Možda će vas zanimati

Partizan je bez pobede u Superligi mesec dana. Toliko je prošlo od 28. septembra, koji se sada već čini užasno dalekim.

Pala je tada Bačka u Humskoj 2:1, posle komplikovanja situacije i kasno primljenog pogotka. Od tada - remi u Gornjem Milanovcu, remi u "večitom" derbiju i poraz u Nišu. Između svega toga, upisana je nova pobeda protiv Bačke, ali ova u Kupu Srbije.

Partizanu su se, reklo bi se, javili njihovi uobičajeni problemi u prethodnom periodu - slaba realizacija onih šansi koje su uspeli da stvore i olako primljen pogodak. To je lajtmotiv ove jeseni propuštenih šansi.

Partizan "nikad" ne dopušta šanse, ali "uvek" prima golove

Izvor: MN PRESS

"Protivnik je želeo da igra, ali nisu nam stvarali šanse. Ne znam da li je nekih ulazaka u šesnaesterac bilo, stvorili su tu jednu situaciju i postigli su nam gol", rekao je trener Stanojević posle 1:1 u Gornjem Milanovcu.

"Vodimo sve vreme, imamo utakmicu, opasniji smo bili, protivnik je bolje igrao, ali bio je bezopasan. Ne znam da li su nas jednom ugrozili, primili smo gol iz penala", pričao je trener crno-belih posle 1:1 u "večitom" derbiju.

"Mislim da smo bili bolji rival, da smo stvarali više šansi. Nisu ni oni imali mnogo šansi koliko ja znam", bile su Stanojevićeve reči posle poraza u Belgiji od Šarlroa (1:2).

Slično je bilo i sinoć, kada je trener crno-belih istakao da je Radnički jednom prešao centar i postigao gol. U čemu je onda problem?

Činjenica je da je Partizan golove često primao iz svojih grešaka. Protiv Šarlroa su to bila dva prekida - jedno mlitavo branjenje kornera i jedan slobodan udarac koji je stigao posle nespretnog igranja rukom Bojana Ostojića.

Protiv Metalca je Maki Banjak olako izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, dok je protiv Zvezde Miloš Jojić potpuno nepotrebno skrivio jedanaesterac. Sinoć je Radnički zaista postigao gol neodbranjivim udarcem Pantelića, ali vredi istaći da je i desni bek Aksentijević kao duh probio po levom boku nakon "ispadanja" Ivana Obradovića.

Ne pomaže crno-belima ni to što golovi koje primaju dolaze iz najrazličitijih situacija.

Partizanov 3+ samo na debiju

Izvor: MN PRESS

Stanojevićeva ekipa ne postiže dovoljno golova od njegovog dolaska u klub. To je naročito očigledno kada se zna da njegova ekipa baš i ne uspeva da često sačuva mrežu netaknutom.

Od dolaska Stanojevića, Partizan je samo na njegovom drugom debiju postigao tri gola - protiv Rada 3:0. Jedina druga ekipa protiv koje su postigli više od jednog gola je Bačka - 2:1 u prvenstvu i 2:0 u Kupu Srbije. I to je to.

Istina, meč u Nišu bio je prvi pod Stanojevićevom komandom u kojem crno-beli nisu zatresli mrežu, ali po jedan gol Belgijancima, "večitom" rivalu i Metalcu nisu bili dovoljni za više od dva ligaška remija i ispadanje iz Lige Evrope.

Izuzev Rada, nije bilo nijedne utakmice Partizana na kojoj je napadačka igra glatko funkcionisala. Kao da je "parni valjak" uvek bio usporen, a napadači nedovoljno fokusirani u odsudnim momentima. O napadačkoj igri Partizana u Nišu govori i što je dve najbolje prilike u drugom poluvremenu imao posle šuteva levog beka Ivana Obradovića njegovom slabijom desnom nogom.

Partizanova jesen propuštenih prilika

Izvor: MN PRESS

Ovo je u stvari jesen propuštenih prilika za crno-bele. Šarlroa se u Ligi Evrope "nudio" Partizanu, već je mogla da se namiriše i krv, ali su posle odličnih pola sata igrači Partizana usporili ritam bez da su postigli drugi gol.

Pred derbi sa Zvezdom bila je prilika da se zaostatak svede na pet bodova zaostatka, što bi posle remija šampiona sa Javorom izgledalo kao još bolja šansa za crno-bele. Ipak, vođstvo dugo 70 minuta ponovo nije bilo dovoljno.

A onda je usledio i Niš. Ne znači da bi pobeda nad Radničkim i smanjivanje prednosti Zvezde na šest bodova značilo neku drastičnu promenu u trci za titulu, ali bi bio pozitivan znak posle teškog gostovanja na jugu Srbije. I ta prilika je uprskana.

Na "minus devet", ponovo će Kup Srbije morati da bude prioritet, a Partizan će u hodu morati da rešava probleme na obe strane terena. U odbrani da ne primaju pogotke uvek iz "jedinog šuta ka golu", u napadu da se konačno "raspucaju".

Ovih pet golova na poslednjih pet mečeva užasno su mršavi...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC