Fudbal

Pavlović ipak neće igrati za Srbiju? Stigle loše vijesti za Piksija iz Njemačke

Aleksandar Pavlović bliži je odluci da zaigra za reprezentaciju Njemačke nego Srbije.

Izvor: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Aleksandar Pavlović (19) bliži je da zaigra za reprezentaciju Njemačke nego Srbije. Tako tvrdi novinar Florijan Pletenberg iz njemačkog "Skaj sporta" koji otkriva najnovija dešavanja u vezi supertalentovanog fudbalera koji će tek u maj napuniti 20 godina. On definitivno neće dobiti poziv selektora seniorskog tima Julijana Nagelsmana.

Prema navodima novinara Nagelsman ne planira da ga zove za mečeve sa Francuskom i Holandijom, ali prati njegov razvoj za budućnost. To ujedno znači i da se neće naći na spisku za predtsojeće Evropsko prvenstvo i da je plan za seniorski tim u budućnosti, ne sada.

To može da bude dobra vijest za Piksija i "orlove", ali je druga informacija da će dobiti poziv za reprezentaciju do 21 godine za mečeve sa tzv. Kosovom i Izraelom. Iako po godinama može da igra za selekciju do 20 godina, ali selektor Di Salvo želi da igra sa starijima. "Pavlović je srećan i ponosan i želi da prihvati taj poziv kako bi se preporučio Nagelsmanu", piše Pletenberg.

FSS ga želi i to nije tajna, selektor Stojković i direktor Stevan Stojanović bili su u Minhenu i razgovarali su sa roditeljima mladog veznog fudbalera koji je takođe bio prisutan.

"Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem odnosno njegovim roditeljima nekoliko mjeseci. Intezivno smo razgovarali i kada su obaveze obje strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Prije svega bih želio i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumijevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno vjerujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije. I nema sumnje da ga mi vidimo u A timu i plan je bio da bude pozvan u martu. Kako nam je rečeno Aleksandar ne želi da donese odluku još, odnosno ne do završetka EURO u Njemačkoj. Imamo apsolutno razumijevanja i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i vidjećemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspjeha u nastavku sezone uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije“, rekao je direktor A tima Stevan Stojanović.