Fudbal

Šalke 04 u vezanim porazima!

Autor mondo.ba

Šta se to događa u Gelzenkirhenu?

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Od tima koji je pretendovao za najviša mjesta prije pandemije korona virusa, do ekipe koja će vjerovatno da ostane i bez plasmana u Evropu!

Šalke je i u četvrtom uzastopnom meču poslije povratka na teren doživio poraz i to od pretposljednjeg Verdera na "Feltins Areni".

ŠALKE - VERDER 0:1 (0:1)

David Vagner je prošlog ljeta imenovan za trenera Šalkea s ciljem da "kraljevsko plave" podigne na nivo najboljih ekipa u Bundesligi što je i postigao nakon 18 mečeva. Ekipa je bila na tri boda minusa u odnosu na Bajern, ali je potom uslijedio strmoglavi pad koji je počeo upravo "petardom" protiv minhenskog kluba koji traje čak 11 utakmica bez pobjede.

To ih je definitivno odmaklo od Lige šampiona, a kako sada stvari stoje, čak i od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Gol odluke za zlata vrijedne bodove gostima iz Bremena pao je u 32. minutu.

Francuski internacionalac iz Šalkea Žan-Kler Todibo bespotrebno je komplikovao na sredini terena i izgubio loptu, uslijedila je potom brza tranzicija Milota Rašice, koji je proslijedio do Leonarda Bitenkurta, a Nijemac brazilskih korijena sa 20-ak metara majstorski poslao loptu pod prečku - 1:0.

Za razliku od ekipe iz Gelzenkirhena, berlinska Herta po povratku Bundeslige igra kao preporođena i upisala je treću pobjedu u četvrtom duelu. Na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu savladan je Augzburg (2:0) i sada Herti niti plasman u evropska takmičenja ne izgleda nedostižno.

Domaćin je do prednosti došao u 23. minutu pogotkom Džavaira Dilrosuna nakon što se odlično snašao u kaznenom prostoru poslije odbijene lopte i pogodio mrežu Andreasa Lutea.

Srpski reprezentativac Marko Grujić ovog puta nije bio strijelac, ali je solidno odigrao svih 90 minuta u dresu Herte, koja je 10. jubilarnu pobjedu potvrdila preko Kšištofa Pjonteka u trećem minutu sudijske nadoknade i sada im do željene šeste pozicije nedostaje samo pet bodova.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Njegove reprezentativne kolege iz Ajntrahta, Filip Kostić i Mijat Gaćinović, takođe su se radovali gostujućoj pobjedi protiv Volfsburga (1:2).

Fudbaleri iz Frankfurta su poveli iz penala koji je realizovao Portugalac Andre Silva, ali su "vukovi" u nastavku uspjeli da stignu do izjednačenja pogotkom Kevina Mbabua u 58. minutu. U finišu, prvu pobjedu nakon pandemije i sva tri boda Ajntrahtu osigurao je Daiši Kamada. 

Bundesliga, 29. kolo

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)
/Dilrosun 23, Pjontek 90+3/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)
/Bebou 43/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)
/Bitenkur 32/

Volfsburg - Ajntraht 1:2 (0:1)
/Mbabu 58 - Silva 27 pen, Kamada 85/

Bajern - Fortuna 18.30

Nedjelja

Borusija Menhengladbah - Union Berlin 15.30
Paderborn - Borusija Dortmund 18.00

Ponedjeljak

Keln - Lajpcig 20.30

Igrano u petak


TABELA: Bajern (-1) 64, Borusija Dortmund (-1) 57, Bajer Leverkuzen 56, RB Lajpcig (-1) 55, Borusija Menhengladbah (-1) 53, Volfsburg 42, Hofenhajm 42, Frajburg 38, Herta 38, Šalke 37, Keln (-1) 34, Ajntraht (-1) 32, Union Berlin (-1) 31, Augzburg 31, Majnc 28, Fortuna (-1) 27, Verder (-1) 25, Paderborn (-1) 19.