• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Je li mu Kimih presudio: Favr uskoro bivši trener "milionera"?

Autor mondo.ba

Nakon Klasikera, povela se priča o smjeni

 Borusija Dortmund Lusijen Favr smjena  Izvor: Pool/Getty Images Europe

28. kolo Bundeslige proteći će u znaku jučerašnjeg Der Klasikera, koji je završen trijumfom Bajerna, koji šest kola prije kraja prvenstva ima sedam bodova u odnosu na Borusiju iz Dortmunda.

"Milioneri" su imali priliku da, eventualnim trijumfom na Vestfalenu, stavi u Bundesligi dovedu do usijanja i pred posljednjih šest rundi minus koji imaju za Bavarcima smanje na samo jedan bod, ali ih je u tome spriječio Kimih, sjajnim lob-udarcem uz 43. minutu.

Možda će vas zanimati

Prvenstvo je, samim tim, praktično riješeno jer treba zaista da se desi čudo da igrači Hansa-Ditera Flika ispuste prednost koju imaju.

Trener Borusije, Švajcarac Lusijen Favr, bio je, naravno, razočaran ishodom, a na konferenciji za medije nakon meča povela se priča o eventualnoj smjeni.

Njemačke novinare je zanimalo da li je jučerašnji poraz "dokaz" da Favr nema "ono što je potrebno da prekine Bajernovu vladavinu".

"O tome ljudi pričaju mjesecima", bilo je prvo što je Favr rekao na tu temu.

"Znam kako stvari stoje, razgovaraćemo... Do tad, međutim, moram da budem miran i radim najbolje što mogu", rekao je 62-godišnji švajcarski strateg, koji je u Borusiju stigao u ljeto 2018. godine i koji sa klubom ima ugovor na još godinu dana.

A Favrovoj tvrdnji da se "o smjeni priča već mjesecima unazad", u prilog idu napisi "Bilda", koji navodi da je rukovodstvo kluba iz Dortmunda još u novembru, kada je ekipa poražena u tadašnjem Klasikeru rezultatom 4:0, stupila u kontakt sa sada već bivšim trenerom Bajerna Nikom Kovačem, koji je smijenjendanima prije te utakmice.

Da je takav rasplet i dalje moguć, potvrđuje i Lotar Mateus, stručni konsultant njemačkog Skaj sporta, dok već pomenuti list navodi da bi "idealna opcija" za Borusiju bio perspektivni trener RB Lajpciga Julijan Nagelsman.

Prepreka je, navodi "Bild", ugovor koji 32-godišnji stručnjak ima sa četvrtfinalistom Lige šampiona do 2023. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC