• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijačima Bajera ne treba aspirin: Haverc pogađa, cijena raste...

Ofanzivac Bajera iz Leverkuzena Kai Haverc još jednom pokazao zašto ga juri pola Evrope.

 Bundesliga 29 kolo - Frajburg - Bajer leverkuzen 0-1 Izvor: Pool/Getty Images Europe

Dueli Frajburga i Bajera iz Leverkuzena često završe podjelom bodova, nerijetko i onim "najgorim" rezultatom 0:0, ali ne i kada je Kai Haverc u formi.

Mladi ofanzivac Bajer "eksplodirao" je u nastavku Bundeslige sa četiri postignuta gola na tri utakmice, a taj niz nastavio je i u petak uveče u Frajburgu.

Pogotkom u 54. minutu Haverc je odlučio meč igran na stadionu Švarcvald i donio tri boda svom timu koji bar do sutra zauzima treće mjesto na tabeli.

FRAJBURG - BAJER 0:1 (0:0)
/Haverc 54/

Bila je to lijepa akcija Haverca i Leona Bejlija. Haverc je prvo petom ostavio loptu za Bejlija, a zatim se "nacrtao" na ivici peterca i u padu poslao loptu u mrežu domaćih.

Bio je to njegov 11. gol u sezoni kojim je dodatno sebi povećao cijenu koja se već sada procjenjuje na oko 100 miliona evra

Bajern Minhen, Liverpul, Mančester junajted, Real Madrid i Barselona su bacili oko na 21. godišnjeg ofanzivnog vezistu koji je nakon povrede Kevina Folanda prebačen u špic napada, gdje se odlično snašao.

"Imam slobodu jer ne moram da ostajem između štopera. Mogu da se povučem u sredinu, što je moja prirodna pozicija, tako da se nije mnogo promijenilo. Sada sam opasniji pred golom i češće u šesnaestercu, a ti mi odgovara", prokomentarisao je svoju novu ulogu Haverc.

Upravo to je demonstrirao kod pogotka i akcije sa Bejlijem kojom je kaznio ogroman promašaj domaćih na kraju prvog poluvremena.

Lukas Holer našao se iza kompletne odbrane Bajer, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Lukašem Hradeckim šutirao pored gola i propala je najbolja prilika Frajburga na ovom meču.

Uprkos seriji od četiri meča bez pobjede Frajburg zahvaljujući odličnom prvom dijelu sezone zauzima solidno osmo mjesto na tabeli.

Bundesliga, 29. kolo

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Haverc 54/

Subota

Herta – Augzburg 15.30
Majnc – Hofenhajm
Šalke – Verder
Volfsburg – Ajntraht
Bajer – Fortuna 18.30

Nedjelja

Borusija menhengladbah – Union Berlin 15.30
Paderborn – Borusija Dortmund 18.00

Ponedjeljak

Keln – Lajpcig  20.30

TABELA: Bajern 64, Borusija Dortmund 57, Bajer L. (+1) 56, Lajpcig 55, Borusija Menhengladbah 53, Volfsburg 42, Hofenhajm 39, Frajburg (+1) 38, Šalke 38, Herta 35, Keln 34, Augzburg 31, Union Berlin 31, Ajntraht (-1) 29, Majnc 28, Fortuna 27, Verder (-1) 22, Paderborn 19

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC