• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U novembru je bio junak Union Berlina - danas su ga OTPISALI!

Autor mondo.ba

Jedini nije pristao na smanjenje plate tokom pandemije

 Union Berlin otpisan Sebastijan Polter Izvor: Maja Hitij/Bongarts

U novembru je bio heroj pored "Kuće starog šumara" – danas je završio sa klubom!

Navijači debitanta u Bundesligi i kluba za koji nastupa Neven Subotić dugo će pamtiti drugi novembarski dan 2019. godine, kada je Sebastijan Polter u 90. minutu sa bijele tačke u prvom berlinskom derbiju u najvišem rangu omogućio trijumf nad "mrskim" rivalom.

Nešto više od šest mjeseci kasnije, 29-godišnji napadač je okončao misiju u klubu, a razlog za to je – odbijanje da mu se umanji plata tokom pandemije korona virusa!

Možda će vas zanimati

Ofanzivac koji je 2017. godine stigao u njemačku prestonicu iz Kvins Park Rendžersa neće do kraja sezone, a samim tim i do kraja ugovora sa Union Berlinom, biti u kombinaciji za bundesligaške mečeve, ali će moći nesmetano da trenira sa ostatkom ekipe.

"Jedna od fundamentalnih stvari za koje se zalaže naš klub jeste stvaranje jakog zajedništva, u kojem se svako bori za svakoga. Sebastijan je jedinu član kluba, računajući sve igrače, trenere i osoblje, koji to nije prepoznao. Klub to ne može da razumije i veoma smo razočarani. Moj primarni cilj, tokom ovih teških vremena, jeste da zaštitim koheziju igrača i zaposlenika i stoga smo odlučili da Sebastijan Polter više neće konkurisati za sastav u narednim danima. Ova odluka stupa na snagu odmah", navedeno je u klupskom saopštenju koje potpisuje prvi čovjek Uniom Berlina Dirk Cingler.

Polter je ove sezone nastupio na 13 bundesligaških utakmica, postigavši dva gola. Osim u berlinskom derbiju, precizan je bio i sedam dana ranije, kada je poentirao na Alijanc Areni u porazu od Bajerna (2:1).

U startnoj postavi se, ipak, našao samo dva puta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC