• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno "ne" Prvoj ligi RS: Milići ostaju drugoligaš

Autor mondo.ba

Nakon paljanske Romanije, na pozivnici se zahvalio i dvostruki šampion Republike Srpske

 Prva liga Republike Srpske Milići odbili poziv Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prva liga Republike Srpske u fudbalu brojaće u narednoj takmičarskoj sezoni 16 timova, odlučio je FS RS.

Nije još uvijek poznato koji će to klubovi biti, a za sada je sto posto sigurno da će dio elite u RS sigurno biti Rudar Prijedor, Kozara, Željezničar, Alfa Modriča, Slavija, Tekstilac, Podrinje i Jedinstvo iz Brčkog.

Možda će vas zanimati

Još uvijek se ne zna kakva je sudbina Zvijezde 09 iz etno-sela Stanišići, premijerligaškog "fenjeraša", koje čeka odluku IO FS BiH o nastavku ili kraju prvenstva, dok su iz kancelarije FS RS poslate pozivnice određenim klubovima kako bi se popunio elitni fudbalski rang u Republici Srpskoj.

I dok je, na primjer, prnjavorski Ljubić prihvatio poziv (da li će biti siguran, deveti član, odlučiće IO FS RS), Romanija je odbila ponudu, dok su stopama Paljana krenuli i Milići, koji su u trenutku prekida Druge lige Istok zauzimali četvrto mjesto na tabeli.

Klub koji se nekad zvao Boksit, a koji je dva puta bio šampion Republike Srpske i to 1996. i 2000. godine, u Prvoj ligi Republike Srpske nije već 17 godina, a da bi se vratio u najviši rang, sačekaće još najmanje godinu dana.

"I pored velike želje da se Milići nađu među prvoligašima, u ovom trenutku naš klub nije u situaciji da pozitivno odgovori na dopis koji smo dobili od Fudbalskog saveza. Iako uglavnom ispunjavamo većinu uslova koji su predočeni u pozivu nakonkonsultacije sa lokalnom upravom, a potom i nekoliko sastanaka klupske uprave, donesena je definitivna odluka da trenutno nije sazrela situacija da se nađemo među prvoligašima. Pretrpili smo veće promjene u igračkom kadru, podmladili smo ekipu i sa ovakvim sastavom sigurno ne bismo bili konkurentni ostalim članovima elitne lige Republike Srpske. Počeli smo i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata na stadionu, prije svega tribina, pa ćevećina finansija biti usmjerena upravo u tom pravcu i ne bismo bili u mogućnosti za ulaganje u samu ekipu. Na kraju želimo da se zahvalimo Fudbalskom savezu Republike Srpske na ukazanom poverenju i istaknemo da je proširenje lige pravi potez i svakako dobro rešenje jer će se kvalitetan fudbal ponovo vratiti u značajne fudbalske centre, a i biće više prostora da mladi fudbaleri dobiju svoju priliku", navedeno je u saopštenju kluba.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC