Fudbal

Trener Krupe priželjkuje pojačanja: Trenutno imamo slabiji tim nego lani

Autor Bojan Jakovljević

Odlazak prvog strijelca Jove Lukića u Borac, te teška povreda Josipa Miketeka, značajno su oslabili tim iz Krupe na Vrbasu, ali se u aktuelnom šampionu Republike Srpske nadaju dolasku igrača koji će popraviti kvalitet ekipe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uz banjalučki Borac, na pripremama na Zlatiboru borave i fudbaleri Krupe, koji se spremaju za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Tim Zorana Marića nakon dvije sedmice rada u Banjaluci stigao je na srpsku planinu, gdje će, osim treninga, odigrati i nekoliko test mečeva, nakon kojih će srpski stručnjak vidjeti koje su mogućnosti njegovog tima.

"Nismo prvi put na Zlatiboru, gdje dolazimo zato što znamo da su uslovi fenomenalni. Prešli smo u treću nedjelju rada u kojoj pokušavamo da iz kadra sa kojim raspolažemo izvučemo maksimum. U očekivanju smo određenih prinova i nadam se da će u dogledno vrijeme pristupiti našoj ekipi, kako bismo koliko-toliko mogli da ih uigramo pred početak prvenstva", kaže trener Krupe.

Marić može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom trenažnog procesa.

"Zadovljan sam pristupom i odnosom momaka. Ali, moram naglasiti da osim Miloša Karišika, raspolažemo praktično sa identičnim sastavom kao pred početak prošlogodišnje sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez Jove Lukića i Josipa Miketeka, koji su nam bili ključni igrači, tako da smo možda za nijansu i slabiji nego lani", rekao je Marić, te naglasio da od mladih fudbalera očekuje da pokažu svoj puni potencijal.

"Radimo, imamo relativno mladu ekipu, momci rastu polako i nadam se da će moći u dogledno vrijeme da preuzmu bitnu ulogu u timu."

Krupu u subotu očekuje prva kontrolna utakmica. Rival je Napredak iz Kruševca, član Superlige Srbije.

"Uvijek nastojimo u pripremnom periodu da igramo sa jačim protivnicima. Oni iz tebe uvijek izvlače maksimum s jedne strane, a s druge pokazuju sve tvoje slabosti, ali i dobre stvari. U ovom momentu meni nije bitno da igramo protiv slabih rivala i pobjeđujemo 3:0 ili 4.0, nego da vidim dobre i loše osobine moje ekipe kada se sudari sa protivnikom koji je kao mi ili bolji od nas", jasan je Marić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

DEFICITARNE POZICIJE

Iz Krupe su poručili da za povrijeđenog Miketeka, koji je pokidao prednji ukršteni ligament i očekuje ga višemjesečna pauza, neće tražiti zamjenu. "U ovom momentu najviše problema imamo po bokovima, na poziciji spoljnjih igrača, uključujući i bekove. Ima tu par mladih igrača koji se nameću i koji će, nadam se, u budućnosti preuzeti uloge koji danas imaju Nikola Mandić i Marko Golubović", kazao je Marić.

"Zlatibor postaje naša stalna destinacija za ljetne pripreme. Imamo sjajne uslove, smještaj i terene, ali i adekvatne protivnike. Ali, najbitnije je da među igračima vlada odlična atmosfera, da vrijedno treniramo i da se što bolje spremimo za početak prvenstva", želja je kapitena Krupe Nikole Dujakovića.

Dujaković se nada da Krupa neće igrati samo epizodnu ulogu u bh. eliti, kako je to bilo prije dvije sezone.

"Trenutna ekipa sigurno da ima kvalitet, ali naravno da očekujemo i pojačanja, kako ne bismo igrali epizodnu ulogu u Premijer ligi BiH. Nadam se da ćemo, uz adekvatna pojačanja, biti svima konkurenti", dodao je Dujaković.

Ekspedicija Krupe na Zlatiboru ostaje do 22. jula, nakon čega slijedi povratak kući i generalna proba sa Borcem.

U prvom kolu nove sezone, ekipu iz Krupe na Vrbasu očekuje najteže moguće iskušenje pred domaćom publikom, u goste stiže aktuelni šampion Sarajevo.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.