• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: U imenu Borca jasna je definicija kako ćemo igrati (FOTO, VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba banjalučkih "crveno-plavih" od prvog treninga na Zlatiboru krenuo sa uigravanjem ekipe za predstojeća iskušenja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 Vlado Jagodić pripreme FK Borac na Zlatiboru ljeto 2020 Izvor: MONDO/Bojan Jakoviljević

Nakon 15-ak dana rada u Banjaluci, ekspedicija Borca sinoć je doputovala na Zlatibor, a praktično već iz autobusa šef stručnog štaba Vlado Jagodić izveo je igrače na teren.

Nakon treninga relaksacije, dan kasnije u jutarnjem terminu održan je još jedan, daleko zahtjevniji, na kojem su se mogle vidjeti određene taktičke zamisli, koje će Jagodić nastojati da prenese na svoje izabranike.

Možda će vas zanimati

U prva dva dana, dakle uoči prve kontrolne utakmice, ujutro će akcenat biti na sticanju snage, dok će se poslije podne raditi na uigravanju i taktici. Kako je Jagodić naglasio, zbog aktuelne epidemiološke situacije, izbjegavaće rad u teretani.

"Imamo sve uslove za kvalitetan rad, naravno uz maksimalne mjere. Domaćin nam je obezbijedio sve što je dogovoreno. Momci su izuzetno motivisani za rad i presrećan sam zbog toga. Ne sumnjam da ćemo uraditi sve ono zbog čega smo i došli ovdje", rekao je Jagodić u prvom razgovoru sa medijima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kako kaže, raduje ga što su svi igrači zdravi i spremni, problema sa povredama nema, a novajlije su se odlično uklopile u ekipu.

"Iz mojih vremena znam da je Borac bio sredina koja lako prihvata sve nove igrače, pogotovo one mlađe. Vjerujem da smo sa Brtanom, Lukićem, Đaloom i Cerićem dobili ono što nam je trebalo. Prije svega to je brzina, a vjerujem da će kvalitetno odgovoriti i taktičkim zadacima. Osim Brtana, svi oni su veoma malo ili nikako igrali Premijer ligu BiH, ali zato su došli ovdje. Ciljano smo birali takve igrače, koji treba da nam donesu svježinu i ubrzaju igru u prednjem dijelu tima. Već na prvim treninzima vidi se da je atmosfera fantastična i prezadovoljni smo u stručnom štabu."

Igrači će u prvih nekoliko dana boravka na Zlatiboru biti u strogom karantinu. Osim boravka na terenima za vrijeme treninga, vrijeme će isključivo provoditi u hotelu "Palisa", dok će im uz Jagodićevu ili dozvolu pomoćnog trenera Zorana Dragišića, biti dozvoljeno jedino da nakratko izađu do prodavnice.

"Kada smo završavali prvu fazu, jasno sam im rekao da Borac mora imati disciplinu, da bi mogao da napravi ono što želi. U imenu imamo riječ koja jasno definiše da ćemo se boriti, zajednički, tako da je disciplina, od koje sve počinje, veoma bitna. Od najiskusnijih, kapitena Stojana Vranješa i Saše Kajkuta, do onih najmlađih, privhatili su sve i zaista mi je lijepo raditi sa ovom grupom igrača", zadovoljan je trener "crveno-plavih".

"TEAM BUILDING"

Jagodić je poručio da će nakon drugog meča, odnosno negdje na sredini boravka na Zlatiboru, biti organizovan "team building", kako bi se igrači malo opustili, oporavili od napornog ritma, te pripremili za drugu fazu boravka na srpskoj ljepotici, gdje će Borac odigrati još tri test meča, protiv Javora, Trepče i Čukaričkog. Generalnu probu pred start Premijer lige BiH igraće protiv Krupe po povratku u Banjaluku.

Kako je naglasio, igra Borca biće mnogo brža nego prošle sezone.

"Već na prvim treninzima vidi se da želim bržu igru. Borac mora imati posjed lopte, biti mnogo brži i u fazi odbrane i u fazi napada, u tranziciji, biti spremna ekipa, taktički odgovorna, a sve to donijeće nam željeni rezultat", zaključio je Jagodić.

Fudbalere Borca od 18.30 očekuje poslijepodnevni trening, u petak će u istom terminu imati još dva treninga, a već u subotu i prvi test meč protiv Spartaka iz Subotice.

Jagodić je najavio da će u tom meču, ali i tri dana kasnije protiv Inđije, svi igrači dobiti priliku da zaigraju po 45 minuta, dok bi već od trećeg pripremnog meča minutaža trebalo da bude povećana na 60-75 minuta za nosioce igre.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC