• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda gostuje najboljem timu Evrolige: Iz grada gdje ne gubi u grad gdje nikad nije pobijedila!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli biće večeras na velikom testu. Dočekaće ih kompletan lider tabele Evrolige, koji igra najefikasnije u napadu, najčvršće u odbrani, deijli najviše asistencija... I na klupi ima čuvenog "Šarasa"!

 Evroliga Barselona Crvena zvezda najava Izvor: MN PRESS

Nedugo poslije velikog trijumfa na gostovanju Armaniju, gdje je sačuvala perfektan niz protiv italijanskog velikana, ekipa Saše Obradovića nastavila je evropsku mini-turneju.

Crveno-beli u četvrtak su doputovali u Barselonu, gdje će u petak od 21 sat gostovati lideru i prvom favoritu takmičenja, Barseloni.

Možda će vas zanimati

Zvezda u "Palau Blaugrani" nije nikad ostvarila evroligaški trijumf, a ovog puta će je ponovo dočekati moćan i oporavljen domaćin, koji je bar do daljeg ostavio za sobom probleme sa koronom i među igračima i u stručnom štabu.

Prošle sezone Zvezda je pokazala zube ekipi koju je tada vodio Svetislav Pešić, ali je pala u posljednjem minutu. Ove takmičarske godine Barselonu prije svega vodi drugi šef struke, Šarunas Jasikevičijus umjesto "Karija", a na čelu tima je došao i plejmejker Nik Kalates, uz starosjedioce Nikolu Mirotića, Tomu Ertela, Kajla Kjurika, Korija Higinsa, Aleksa Abrinesa, Adama Hangu…

Barsa trenutno ima skor 7-1 i niz od šest vezanih trijumfa za sobom. U tom nizu "skalpirala" je Valensiju u gostima, PAO i Real kod kuće, Baskoniju i Albu u gostima, a u prošlom kolu je deklasirala Fenerbahče – 97:55.

Zbog poznatih Olimpijakosovih problema sa koronom Barselonin ovonedjeljni meč je odložen, pa su Katalonci trenirali na dan kada je Zvezda pobijedila Armani u Italiji.

Imena "Šarasovih" igrača kao i njegovo prisustvo dovoljno govore o snazi večerašnjeg domaćina. Posmatrajući "roster" Španaca, ne čudi previše to da su prvi na tabeli, da su najefikasniji tim takmičenja (83,1 poen po meču) i da bilježe najviše asistencija (20,9 po meču). Uz to, igraju i najbolju odbranu, jer protivnicima dozvoljavaju samo 70 poena po utakmici.

Izvor: MN PRESS

I bez ovih brojki bilo je od starta jasno da Zvezdi neće biti lako. Ipak, ona odlazi u Španiju u dobrom ritmu i nada se da poslije Asvela i Armanija može da "napadne" još jednu pobjedu u gostima.

"Igramo protiv još jedne ekipe koja je favorit za plasman na Fajnal-for. Imaju puno kvaliteta na svakoj poziciji. Igraju kod kuće, imaju ulogu favorita. Kada igramo protiv ekipa koje su uslovno rečeno 'na papiru' bolje, vrlo je važno i kakav utisak ostavljate. Očekujem da odigramo dobro i zašto da ne – da iznenadimo ako nam se ukaže šansa“ rekao je trener crveno-bijelih.

Zvezdin krilni centar Marko Jagodić-Kuridža imaće mnogo posla u reketu, ali van njega

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Dolazimo u Barselonu u dobrom raspoloženju nakon velike pobkede u Milanu. Ali to ne znači da idemo tamo sa namkerom da ne odigramo dobru, čvrstu utakmicu, i pokušamo da iznenadimo Barselonu. Igraju sjajno, što se vidi i po njihovom plasmanu na tabeli. Prvi su i to zasluženo. Popunjeni su na svim mjestima, ne zna se odakle prijeti veća opasnost i svako u rukama te večeri može da ima veliki broj poena. Predvodi ih Mirotić, fantastičan igrač, ali daleko da su ostali manje kvalitetni. Moramo da odigramo kao u Milanu konstantno i strpljivo i imaćemo svoju šansu", rekao je krilni centar crveno-belih.

Zvezda će se sa ovog gostovanja vratiti u subotu popodne, a u nedjelju će imati dan za kratak predah i pripremu za ponedjeljak i "vječiti derbi" protiv Partizana.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC