• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Džordan sklopio "najgori ugovor" u NBA ligi: Da li je napravio najveći kiks prelaznog roka?

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Dolazak zvezde Bostona ukupno će ga koštati 147 miliona dolara. Da li će mu se isplatiti tolika investicija? Malo je onih koji misle da hoće.

 Majkl Džordan sklopio "najgori ugovor" u NBA ligi: Da li je napravio najveći kiks prelaznog roka? Izvor: Youtube/ESPN

Majkl Džordan je najveći igrač koji je ikad zaigrao košarku, ali kao vlasnik i dalje nije ni ibliza dostigao visine do kojih je skakao kada je bio na terenu.

"Em-Džej" je gazda Šarlot Hornetsa, a ovog leta je rešio da napravi zaokret i da mladom timu dovede pojačanja.

Možda će vas zanimati

Prvo je na NBA draftu kao "trećeg" pika pokupio Lamela Bola (19), nesumnjivo talentovanog plejmejkera koji će sa sobom doneti i veliki publicitit i "rijaliti" popularnost svog oca i braće.

Potom je iz Bostona doveo Gordona Hejvorda, veliku NBA zvezdu koja je u poslednje tri godine prošla kroz ogromne probleme sa povredama. Asu koji se proslavio u Juti Džordan je dao ugovor koji su mnogi ocenili kao "najgori ikad"!

Hejvord će biti igrač Šarlota naredne četiri godine i za to vreme zaradiće čak 120 miliona dolara.

Izvor: Tanjug, John Raoux/AP

U pitanju je igrač nesumnjivo ogromnog kvaliteta, koji je u poslednje tri sezone propustio čak 111 utakmica u ligaškom delu i čak 31 u plej-ofu. Uprkos tome, Šarlot će ga platiti više nego Boston 2017, kada ga je doveo kao tri godine mlađeg igrača, koji se nije toliko povređivao i kada je bio na vrhuncu svoje forme.

Prema pisanju američkih medija, za njega su u ovom "prelaznom rokzu" bili zainteresovani samo Njujork Niksi i Indijana Pejsersi, ali nijedan od ta dva tima nije ni mogao ni hteo da izdvoji toliki novac za Hejvorda.

Majkl Džordan preuzeo je Hornetse u februaru 2010 i postao prvi bivši NBA igrač koji je postao većinski vlasnik franšize. Njegov tim od tada je dva puta igrao plej-of i oba puta je ispao u prvoj rundi protiv Majami Hita. 2014. je bilo 0-4, 2016. je bilo 3-4.

Tačnije, prema pisanju Njujork Tajmsa, Pejsersi su bili spremni da mu daju 100 miliona za četiri godine, ali je Šarlot ipak bio "galantniji", što će ga koštati i više nego što piše na papiru. Razlog za to je rastanak Hornetsa sa Batumom, što će ih koštati devet miliona godišnje u naredne tri sezone.

Ta dva posla su povezana jer se Šarlot rastao sa francuskim krilom da bi napravio mesta za Hejvorda, a kada se ta "rokada" stavi na gomilu, dođe se do cifre od 147 miliona dolara!

Da li će Hejvord opravdati toliki novac? Videćemo, ali malo je onih koji su optimisti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC