• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas igraju "orlovi", juris se prva od dve pobede: Srbija počinje takmičenje u kvalifikacionom "balonu" u Finskoj

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Protivnici su Švajcarska i Finska, cilj su dve pobede

 Danas igraju "orlovi", juris se prva od dve pobede: Srbija počinje takmičenje u kvalifikacionom Izvor: KSS

Srbija se od ponedeljka nalazi u Finskoj, gde će odigrati dve kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2022.

Protivnici su Švajcarska i Finska, a cilj su, naravno, dve pobede, o čemu su pričala dva nova, a opet dobro poznata lica među "orlovima".

Možda će vas zanimati

Danas od 15.30 Srbija igra protiv Švajcarske. U tim se posle sedam godina vratio igrač Burga Danilo Anđušić.

"Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", rekao je Anđušić.

Prve minute u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. tražiće i Stefan Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

"Naša ambicija je da u subotu i ponedeljak zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve", kaže plejmejker Igokee.

Protivnici ne spadaju u red najkvalitetnijih evropskih selekcija, ali prostora za opuštanje nema. Srbija će igrati u kombinovanom sastavu, bez igrača iz NBA i Evrolige.Srbija će igrati u "balonu", a o tome kako to izgleda pričao je ranije selektor Igor Kokoškov.

''Ovo je nešto novo, pionirski poduhvat, u nekoj smo vrsti zatvora, ali znamo što smo tu. Jeste veliki izazov! Švajcarska i Finska imaju tim u istom sastavu, bez obzira na takmičenje, za nas je mnogo novih imena u reprezentaciji. Oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali nam motiv ne nedostaje. Daćemo sve od sebe da se predstavimo na najbolji način. Došli smo da pobedimo obe utakmice'', rekao je Kokoškov.

Posle Švajcarske, Srbija u ponedeljak 30. novembra od 18 sati igra protiv Finske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC