• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea čeka Borac uz samo dvije utakmice u prošlom mjesecu

Autor Dragan Šutvić

"Kao iskusan trener, nisam do sada bio u ovakvoj situaciji", rekao je trener Dragan Bajić u najavi utakmice sa Čačanima

 ABA liga 9. kolo Igokea Borac Dragan Bajić Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee ugostiće večeras ekipu čačanskog Borca u okviru devetog kola ABA lige.

Zbog pandemije korona virusa u redovima protivničkih ekipa, Aleksandrovčani su u dosadašnjem toku sezone u ABA ligi od osam utakmica odigrali šest, a u proteklom mjesecu odigrali su samo dva meča – po jedan u FIBA Ligi šampiona (Turk Telekom) i regionalnom takmičenju (Cedevita Olimpija).

Možda će vas zanimati

Činjenica je to na koju je u najavi utakmice ukazao i trener šampiona BiH Dragan Bajić.

"Ja kao trener koji imam iskustva igranja u ABA ligi nisam se nalazio u ovim situacijama. Ja i moj stručni štab se teško nosimo sa svim ovim momentima, a ono što moram da kažem je da ćemo u naredne četiri sedmice odigrati devet utakmica. Možda mogu da kažem da je to i bolje jer bolje je kad se igra i mislim da je jako teško održati igrače u nekoj dobroj formi ako se mečevi ne igraju. Tokom reprezentativne pauze, imali smo samo 8 igrača na raspolaganju i bilo je opet jako teško raditi u tom periodu", rekao je Bajić.

O večerašnjem rivalu strateg "igosa" ima samo riječi hvale.

"Borac sigurno ne treba da gledamo ovim skorom koji imaju u ABA ligi do sada. To je tim koji igra lijepu košarku što se moglo vidjeti i prošle godine. Oni imaju kontinuitet rada i rada trenera i zadržali su veći dio igrača iz prošle sezone i to prenijeli u ABA ligu. Igraju jako lijepo i lepršavo i sigurno će znati svakog kazniti ako im se to dopusti. Mi smo pokušali poslije ove pauze, kada smo se kompletirali, da svojim igračima damo što više informacija. Možda je meni kao treneru ova utakmica najteža od samog početka sezone iz svih ovih razloga koje sam nabrojao. Nadam se dobroj reakciji, pokušao sam razgovarati sa momcima da ostanu psihološki stabilni i da naredne tri utakmice na domaćem terenu mogu donijeti puno toga. Nadam se dobroj reakciji i da ćemo, uz sve ove poteškoće, protiv Borca upisati pobjedu i da ćemo u nastavku ovih utakmica sa tom željom i istom voljom napraviti jedan dobar rezultat i da ćemo nastaviti dobro da radimo kao što je bio slučaj od starta sezone", naveo je trener kluba iz Aleksandrovca.

Izvor: Arhiva, MN PRESS

Da Igokeu ne očekuje nimalo lak posao, svjestan je i prvotimac Darko Talić.

"Borac je jedna dobra ekipa koja, kad igra timski, može da bude neugodna svima što je i pokazala ove sezone u ABA ligi. Što se tiče nas nakon ove reprezentativne pauze, ovu utakmicu treba shvatimo najozbiljnije, treba da budemo maksimalno skoncentrisani od početka do kraja, pogotovo što nas u narednom periodu očekuje nekoliko utakmica na domaćem parketu i sigurno da taj momentum treba da iskoristimo. Sve počinje od ove utakmice sa Borcem i biće potrebno da budemo fokusirani 40 minuta kako bismo upisali pobjedu."

ABA liga - 9. kolo

u subotu

Igokea – Borac 18
Mornar – Partizan 19

u nedjelju

Mega – Split 12
Zvezda – Budućnost 18
Krka – Primorska 19

Zadar – Cedevita Olimpija ODLOŽENO

odigrano u petak

Cibona – FMP 93:80

TABELA: Crvena zvezda 8-0, Mornar 6-1, Mega 6-2, Budućnost 5-0, Cedevita Olimpija 5-1, Igokea 4-2, Partizan 4-4, Split 3-5, Cibona 3-6, FMP 2-4, Igokea 2-6, Zadar 1-5, Borac 1-6, Primorska 0-8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC