• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula legenda KK Borac Đorđe Mikeš: Otišao je drugi otac banjalučke košarke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji košarkaš i trener Borca Đorđe Mikeš (75), koji je ostavio veliki trag u banjalučkoj košarci preminuo je u srijedu od posljedica korona virusa.

 Umro Đorđe Mikeš, drugi otac košarke u Banjaluka Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Smrt Đorđa Mikeša, koji je bio jedan od osnivača Košarkaškog saveza Republike Srpske, potvrdio je njegov sin Andrej na Instagram profilu.

Možda će vas zanimati

"Nema riječi koje mogu da opišu kako se osjećam sada, ne kao da su mi oduzeli pola mene već kao da su me oduzeli cijeloga. Ali, ovdje nisam ja bitan. Hvala ti za svu ljubav koju si mi pružio, hvala za pokrivanja svih mojih budaleština, hvalati što si me naučio da budem čovjek, a ti si to sigurno bio, jedan od najboljih ljudi na kugli zemaljskoj", napisao je između ostalog Andrej Mikeš.

SKK Borac 1947 oglasio se na "Fejsbuku" povodom smrti Đorđa Mikeša.

"Đorđe je bio trener seniorskog tima našeg kluba u drugoj polovini osamdesetih godina, kada se klub pod imenom Borac Incel takmičio u Republičkoj ligi BiH. Između ostalog, trener je bio 1986. godine, kada je u 'Boriku' gostovala Cibona, evropski šampion, tada pod igračkom komandom Dražena Petrovića. Takođe, bio je i jedan od utemeljivača Košarkaškog saveza Republike Srpske. U proteklom periodu, bio je direktor Jevrejskog kulturnog centra 'Arie Livne'. Porodici Đorđa Mikeša upućujemo iskreno saučešće", saopšteno je iz banjalučkog kluba.

IN MEMORIAM: Đorđe Mikeš

Đorđe Mikeš, nekadašnji trener našeg kluba, preminuo je danas u Banjaluci, u 75....

Posted by СКК Борац 1947 - SKK Borac 1947 on Wednesday, December 16, 2020

Telegram saučešća povodom Mikešove smrti poslao je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

"Đorđa Mikeša ćemo pamtiti kao vrijednog i poštenog čovjeka, uglednog sportistu i, prije svega, velikog humanistu koji je sav svoj život posvetio unapređenju života Banjaluke i Banjalučana, a dao je i veliki doprinos afirmaciji jevrejske zajednice. Neka mu je vječna slava i hvala“, napisao je presjednik Čubrilović u telegramu.

Kakav je uticaj imao na košarku u Banjaluci najbolje opisuju riječi bivšeg igrača Aleksandra Vranješa, koji se takođe putem društvenih mreža oprostio od Mikeša.

"Đorđe Mikeš neka ti je vječna slava i hvala za sve. Mnoge utakmice si pobijedio kao košarkaš i kao trener, ali ovu si izgubio u produžetku… Otišao je drugi otac nas košarkaša i košarkašica, veliki čovjek ovog grada i još veći pedagog i košarkaški trener", naveo je Vranješ.

Vrijeme i mjesto sahrane Đorđa Mikeša biće saopšteni naknadno.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC