• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problem nisu mali, ali Bajić se ne predaje: Hapoel veliki favorit, ali sa ovim momcima se ne bojim nikoga!

Autor Dragan Šutvić

Šampion BiH odigraće ove nedjelje dva meča protiv Hapoela iz Jerusalima u okviru FIBA Lige šampiona

 Igokea Hapoel FIBA Liga šampiona Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee pružaju odlične partije u ABA ligi, gdje već imaju osam pobjeda, a sad je vrijeme da se ponovo okrenu obavezama na evropskoj sceni.

Izabranici Dragana Bajića ove nedjelje, u dvorani u Laktašima, odigraće dva meča FIBA Lige šampiona. Rival će im biti predstavnik Izraela, Hapoel iz Jerusalima, a utakmice se igraju sutra (18.00 časova) i u četvrtak (20.00).

Možda će vas zanimati

Trener Bajić se u najavi prvo osvrnuo na trenutne kadrovske probleme "igosa", a koji nisu mali.

"Dobro je poznato da smo pred Cibonu lišeni usluga Jovanovića i Ilića, a Karmajkl je tog dana sa infuzije otišao na utakmicu. Dva visoka igrača su sigurno hendikep za nas, što se moglo vidjeti na utakmici sa Cibonom gdje smo imali i petorku na terenu sa igračima koji imaju ispod dva metra. To iziskuje dodatni napor kod igrača, i tu gubimo puno kada je u pitanju kontrola defanzivnog i ofanzivnog skoka. Međutim šta je tu je, znam da je velika potrošnja i to se pokazalo protiv Cibone, pogotovo u posljednjoj četvrtini gdje smo iz opravdanih razloga pali energetski. Zbog te potrošnje ni glava ne radi kako bi trebalo da funkcioniše kako bismo utakmicu priveli na pravi način", istakao je strateg šampiona BiH.

Izvor: KK Igokea/Nenad Vuruna

Ekipa Hapoela, poručuje Bajić, zaslužuje puni respekt, ali vjeruje u tim kojim komanduje.

"Tim je dobro posložen, sa jako kvalitetnim igračima, i imaju veoma dobrog trenera koji prati igru i reaguje na najbolji mogući način. Mi moramo tome da se prilagodimo, sa suženom rotacijom i time što imamo trenutno. Moramo da mijenjamo sistem igre u hodu, pošto smo lišeni unutrašnje igre kada je u pitanju izostanak Jovanovića. Igramo protiv velikog favorita, ali bez obzira na hendikep koji imamo, sa ovim momcima se ne plašim nikoga. Izaći ćemo na teren i pokušati najbolje što možemo u ovom momentu i ako nam se ukaže prilika da iznenadimo favorita, sigurno je da ćemo znati da je iskoristimo", jasan je Bajić.

Pohvalno je o izraelskom timu u najavi meča govorio i Marko Jošilo.

"Ozbiljna ekipa koja ima i ozbiljan budžet i koja godinama, i u Izraelu i u evropskim takmičenjima, pruža dobre rezultate. Dobro uklopljen roster, dosta igrača koji se koriste i to je jedan izazov više za nas. Mi, međutim, moramo da pokažemo da nismo bez razloga tu gdje jesmo. Zadovoljni smo onim što smo uradili do sad, ali mislim da svi u klubu, igrači, stručni štab i ljudi iz uprave kluba, želimo da napravimo još više. Motivisani smo za to i nadam se da ćemo uspjeti da odgovorimo svim zahtjevima koji će da budu postavljeni pred nas kako bismo savladali Hapoel", istakao je Jošilo.

Plasman u narednu fazu izboriće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz svih osam grupa.

TABELA GRUPE G FIBA LIGE ŠAMPIONA: Turk Telekom 2-1, Limož 1-2, Igokea 1-1, Hapoel 1-1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC