• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 najtežih poraza Zvezde u Evroligi: Radonjić gubio 38 razlike u Rusiji, pa te sezone igrao četvrtfinale!

Autor Dragan Šutvić

Bilo je radosti za navijače Zvezde prethodnih godina u Evroligi, ali bilo je i ožiljaka zbog teških poraza

 Evroliga 5 najtežih poraza KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda krenula je u Sankt Peterburg bez najboljeg igrača Džordana Lojda koji je pozitivan na korona virus, a ispostavilo se da bez njega crveno-bijeli nisu ličili na tim, pa su protiv Zenita doživjeli ozbiljan debakl i najteži šamar ove sezone (98:69).

Zbog poraza od čak 29 razlike (u jednom trenutku bilo je i -33) trener crveno-bijelih Saša Obradović otvoreno je priznao da ga je sramota, a jasno je da je posle još jedne blijede partije održao duži sastanak sa svojim igračima. Nije želoo da iznosi detalje u javnosti, ali nije teško pogoditi kako izgledaju razgovori nakon katastrofe poput one koju je Zvezda doživjela u Rusiji.

Možda će vas zanimati

Bilo ih je još u istoriji Zvezde, kao i svakog drugog kluba, a zanimljivo je da je brodolom protiv Zenita četvrti najteži poraz crveno-bijelih u Evroligi u 21. ijveku.

Prije pet godina Zvezda je prošla još gore u Rusiji, ali u Moskvi. Himki je bio nemilosrdan i slavio je 91:53 (38 razlike) u meču 3. kola Evrolige, na debiju Kvinsija Milera i Vladimira Štimca, a odmah nakon odlaska velikog promašaja Sofoklisa Skorcanitisa.

Mučila se Zvezda žestoko na početku sezone, a Himki je to znao da iskoristi. U jednom trenutku razlika je bila čak 46 poena, ali su crveno-bijeli uspjeli da bar malo "spuste" do kraja.

Interesantno je da je Zvezda u toj sezoni igrala i četvrfinale Evrolige, pošto je Dejan Radonjić uspio sve da "posloži" poslije početnih turbulencija.

Izvor: MN PRESS

U eri Radonjića na klupi crveno-bijelih desio se i debakl u Madridu koji je na listi najtežih zauzeo treću poziciju. U pitanju je duel iz sezone 2016/17 kada je Real "pokazao snagu" Zvezdi pobijedivši 98:68, a kuriozitet je da su već do poluvremena ubacili 63. U to vrijeme crveno-bijeli su igrali neverovatnu odbranu i rivalima dopuštali u prosjeku tek 73 poena po meču, ali "kraljevići" su sve pogađali.

Vrijedi reći da je Zvezda na tom meču bila bez prvog "pleja" Jovića, dakle nešto slično kao protiv Zenita, pa je Dženkins morao da igra na poziciji organizatora igre.

U pobjedi od 30 razlike učestvovao je i Luka Dončić sa sedam poena, a Real Madrid je upisan u negativnu istoriju Zvezde i zbog petog najtežeg poraza crveno-bijelih u Evroligi. Godinu dana ranije u prestonici Španije bilo je 27 razlike (98:71).

Na drugom mjestu najtežih poraza u Evroligi upisan je debakl protiv Barselone (88:54) u sezoni 2017/18 kada je na klupi crveno-bijelih sjedio Dušan Alimpijević.

Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić nije imao milosti za "svoju" Zvezdu, pa je razigrana Barselona slavila čak 34 razlike. Taj susret pamti se i po zakucavanju Ante Tomića, koji je slomio tablu tom prilikom, a u sastavu srpskog prvaka tada su bili Feldin, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Bjelica...

U toj sezoni Evrolige Zvezda je upisala 11 pobeda, ostvarila i neke lijepe trijumfe poput one nad Realom u Madridu ili nad istom tom Barselonom u Pioniru.

Ove sezone, pod vođstvom Saše Obradovića, na klupi tima sa Malog Kalemegdana upisano je 11 poraza uz pet pobjeda, što ostavlja crveno-bijele sve dalje od borbe za plej-of. Trenutno su na pretposljednjem mjestu koje dijele sa Fenerom, Asvelom i Panatinaikosom.

Buđenje je neophodno, tek slijedi pakleni ritam na dva fronta!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC