• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nosio je Partizan u Evroligi i bio ljubimac Grobara: 18 godina se pričalo o rekordu Miloša Vujanića!

Autor Dragan Šutvić

Sve dok Nedović nije "natrpao" koš Makabija u rekordima Srbije u Evroligi bila je upisana partija Miloša Vujanića. Igrao je majstorski za Partizan.

 Evroliga 36 poena Miloš Vujanić KK Partizan Izvor: MN PRESS

Nemanja Nedović odigrao je partiju života prošle večeri pošto je ubacio čak 39 poena za Panatinaikos, ali to je na kraju bilo nedovoljno da bi pobijedili Makabi (89:81).

Srpski reprezentativac "plesao" je na parketu, pogodio čak sedam trojki i Makabi nikako nije mogao da ga zaustavi, ali jeste ostale njegove saigrače koji se nisu proslavili. Svi zajedno jedva da su prebacili njegov košgeterski saldo, pa su mu tako pokvarili slavlje…

Utjeha za Nedovića je što je zahvaljujući tom učinku postao srpski rekorder Evrolige!

Možda će vas zanimati

Naime, od kada je došlo do reforme Evrolige 2000. godine, nijedan srpski košarkaš nije uspio da postigne toliki broj poena kao Nedović. Vjerovatno ni sam as Panatinaikosa nije bio svjestan obaranja rekorda prošle večeri, ali je brzo saopšteno koga je "skinuo" sa trona.

Čak 18 godina je taj rekord bio u vlasništvu Miloša Vujanića koji je u dresu Partizana ubacio čak 36 poena kroz mrežicu Virtusa.

U pitanju je meč koji se igrao 25. oktobra 2002. godine!

Kuriozitet je da se ni tada srpski rekorder nije radovao pojbedi. Partizan je zapravo izgubio ubjedljivo od italijanskog predstavnika (86:73), ali je partija Miloša Vujanića postala "punoljetna" u istorijskim knjigama Evrolige čekajući Nemanju Nedovića.

Vujanić je briljirao protiv Virtusa i postigao skoro polovinu poena tima koji je vodio Duško Vujošević, ali nije imao podršku saigrača kako bi meč uveli u dramatičnu završnicu.

Prvo poluvrijeme bilo je užasno (53:29), ali su u nastavku igrači Partizana podigli nivo igre i uz "huk" navijača uspjeli da smanje razliku za deset poena, razlika je pala i na sedam, međutim Virtus je iskoristio iskustvo i meč rutinski priveo kraju.

Vujanić je odmorio samo dva minuta, a na terenu je plesao - šutirao je 8/16 za dva, 2/5 za tri i slobodna bacanja 14/16. Ukupno za 36 poena, a imao je i tri skoka i dvije asistencije.

"Tesko je analizirati utakmicu poslije onakvog prvog poluvremena. Odigrali smo katastrofalno, razlika je bila ogromna i protiv takvog tima kakav je Virtus jednostavno nije moglo bolje u drugom poluvremenu, iako smo se trgli. Ne smiju da nam se ponavljaju ovakvi periodi loše igre kako je to bilo u prvom poluvremenu. Ipak, ovo je mlad tim i svaka nova utakmica je novi izazov i prilika da se isprave ovakvi kiksevi", pričao je poslije meča kapiten Nenad Čanak.

Izvor: (MN Press - arhiva)

Vujaniću to nije bila jedina briljantna partija u Evroligi u sezoni 2002/03, druga u crno-bijelom dresu od dolaska iz Zvezde, pošto je dao 33 poena Ulkeru, 30 Šljonsku, po 28 CSKA i Asvelu...

U prosjeku, davao je čak 25,8 poena po meču!

Nažalost, crno-bijeli neće tu sezonu u Evroligi pamtiti po naročitim uspjesima jer su imali najlošiji skor u svojoj grupi (4-10), ali su imali najboljeg strijelca.

Upravo poslije te sezone Vujanić je i završio u Bolonji, ali u Skiperu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC