• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea dobra tri četvrtine, pa se "raspala": Hapoel naplatio dug, prekinut pobjednički niz Bajićevog tima!

Autor Dragan Šutvić

Tim iz Jerusalima trijumfovao je rezultatom 84:68 i revanširao se Igokei za poraz zabilježen u utorak. Šampion BiH prekinuo niz pobjeda, koji je trajao na pet utakmica u svim takmičenjima.

 Hapoel Igokea FIBA Liga šampiona Izvor: FIBA

Igokea i Hapoel odigrali su večeras utakmicu četvrtog kola grupe G FIBA Lige šampiona.

Za razlku od meča igranog u utorak, ovog puta su Izraelci, bar formalno, domaćini, te se na kraju "osvetili" Igokei za poraz od prije dvije večeri:

HAPOEL - IGOKEA 84:68
(23:19, 15:19, 21:16, 25:14)

Možda će vas zanimati

Tim iz Jerusalima tako će, u slučaju istog broja bodova na kraju grupnog dijela, zbog boljeg omjera u međusobnim duelima biti ispred Igokee, čiji je niz pobjeda u svim takmičenjima prekinut - trajao je pet mečeva.

I ovaj meč igrali Hapoela počeli su kao i onaj u utorak – skoro pa konstantnim šutiranjem za tri poena.

Ipak, za razliku od prvog meča, kada su bili precizni samo dva puta iz prvih 14 šuteva, ovog puta su bolje "namjestili" ruku, bar u uvodnoj fazi meča, pa su u prvoj četvrtini od 12 šuteva pogodili šest.

Odvelo ih je to prvo na 10:2, a potom i na 23:19 na ulasku u drugu dionicu.

Sa druge strane, igračima Hapoela "zube je pokazao" Edin Atić, postigavši osam od prvih 13 poena Igokee, a to je u prvoj četvrtini bilo dovoljno za 10:13, poslije serije 0:11 večeras formalnog gosta.

Takođe, u igri za dva poena briljirao je centar Hapoela Tašon Tomas (pet od pet), pa je Hapoel održavao prednost do drugog dijela druge dionice.

U preostalih 4-5 minuta do kraja prvog poluvremena, Igokea se razigrala, pa je prvo prišla na 31:30, a zatim, trojkom Entonija Klemonsa, i do izjednačenja (38:38).

Izvor: FIBA

Samo dva poena iz igre postigla je Igokea u prvih pet-šest minuta treće četvrtine, što je Hapoel iskoristio i odmakao na do tada maksimalnih sedam poena razlike (50:43).

Ipak, trojka Marka Jošila dala je impuls samopouzdanja "igosima", koji su serijom 0:9 prešli u vođstvo, a zatim ponovo dopustili Izraelcima da im odmaknu pred start odlučujuće dionice – ovog puta na pet poena (59:54).

I onda - "raspad" Igokee u posljednjoj dionici.

Dotadašnji tok meča, koji smo već opisali, slutio je da ćemo možda gledati dramu sličnu onoj od utorka, ali to, ipak, nije bio slučaj...

Serijom 17:7, Hapoel je za šest minuta odmakao na razliku od 15 poena (76:61) i rutinski priveo meč kraju, pa je Igokei naplatio dug sa kamatom.

Do kraja takmičenja Igokea će odigrati još domaći protiv Limoža (12. januar) i gostujući sa Turk Telekomom (26. januar).

Ipak, prije svega toga, slijedi prvo nedjeljni okršaj u ABA ligi sa Crvenom zvezdom, koja se danas rastala sa dosadašnjim trenerom Sašom Obradovićem.

HAPOEL: Ariel, Blat 13, Braimo 10, Krejmer 6, Tomas 26, Derek, Balul, Braun 16, Hil, Dašon 9, Snajderman, Zalmanson 4. Trener: David-Oded Kataš.

IGOKEA: Atić 14, Karmajkl 5, Klemons 12, Jošilo 14, Vulić 2, Fundić 8, Ilić, Kondić, Pot 5, Simanić, Talić 4, Voler 4. Trener: Dragan Bajić.

Hapoel - Igokea 84:68
Izvor: FIBA/YouTube

TABELA: Turk Telekom 3-1, Hapoel 2-2, Igokea 2-2, Limož 1-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC