• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrušev je najveće čudo u ABA: Čović stvorio i prosuo pobedu, Mega u produžetku osvojila Železnik!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duel srpskih timova odigran je bio pravi spektakl.

 FMP - Mega 91:92 ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege pobedili su u malom gradskom derbiju! Na gostovanju u Železniku, ponovo je ključan bio učinak Filipa Petruševa.

Mladi centar, kom se predviđa lepa NBA karijera, nadigrao je imenjaka Filipa Čovića, preuzeo titulu igrača meča i bio najbolji na terenu kada je to bilo neophodno.

FMP - MEGA 91:92 (18:25, 23:12, 17:20,19:20, 14:15)

Možda će vas zanimati

Iako je u nekoliko trenutaka ovog meča delovalo da je FMP završio posao, njihova stara boljka je ponovo isplivala na površinu. Tim iz Železnika ne ume da pobedi dobijen meč, a ponovo ih je opuštanje u samom finišu koštalo trijumfa.

Prvo su nepotrebno meč odveli u produžetke, iako su na nešto manje od dva minuta do kraja meča imali dvocifrenu prednost, a zatim tamo pokazali dva lica.

Prvo je bilo Filipa Čovića, koji je maestralnom igrom stvorio ''plus devet'', a drugo ostatka ekipe koja nije umela da igra bez njega. Nakon jedne Čovićeve izgubljene lopte on je napravio petu ličnu grešku, a ostatak tima je do kraja susreta gledao razigranu Megu na parketu železničke hale.

Pogađali su trojke u produžetku Cerovina i Novak, bilo je važno polaganje Tepića, ali je Filip Petrušev trojkom odsvirao kraj na meču koji je trajao 45 minuta!

FMP: Lazarević 6, Čović 26, Lešić, Čarapić 5, Simović, Radovanović 5, Pecarski 5, Šešlija, Nenadić 20, Radonjić 2, Popović 2, Đorđević 20

MEGA: Mišković 7, Smit 5, Petrušev 25, Tepić 8, Kljajević, Momirov 1, Novak 8, Simonović 17, Cerovina 10, Matković, Kazalon 10, Langović

TABELA: Crvena zvezda 9-1, Mega Soccerbet 9-3, Mornar 8-2, Igokea 8-2, Budućnost 8-1, Cedevita Olimpija 6-1, Krka 5-7, Partizan 5-6, Split 4-7, Cibona 3-8, FMP 2-9, Borac 2-7, Zadar 2-6, Koper Primorska 0-11 (ne takmiči se).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC