• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pet godina živjela od prodaje Stojakovića: Kako je 1993. PAOK odveo Peđu iz SR Jugoslavije!

Autor Dragan Šutvić

"Tada smo napravili veliki posao", pamti Dragan Kapičić.

 predrag-pedja-stojakovic-crvena-zvezda-paok-transfer-kapicic Izvor: MN PRESS

Predrag Stojaković, jedan od najboljih evropskih šutera u istoriji, počeo je veliku karijeru u Crvenoj zvezdi u ranim devedesetim. Tada je kao talenat iz Hrvatske došao bježeći od rata, a među crveno-bijelima je proveo dvije godine i nastupao za prvi tim iako je praktično bio mlađi junior, od samo 15 godina.

Ipak, teška situacija u zemlji i bogati poziv grčkog PAOK-a učinio je da "Peja" 1993. razduži crveno-bijelu opremu poslije 39 odigranih utakmica i da se preseli u Solun, u transferu u kojem je kao pregovarač učestvovao legendarni Zvezdin as i bivši funkcioner kluba Dragan Kapičić.

Možda će vas zanimati

 U intervjuu za "Sport klub", on je govorio o okolnostima u kojima je Stojaković Beograd zamijenio Solunom.

"Ja radim za klub i moram da se bavim interesima kluba i to tako da se ne ošteti igrač. A Peđa nam je otišao u Grčku. Jednostavno dođu i uzmu ti igrača, daju mu na stolu ono što ovdje nema u toliko mjeri i već je bio promijenio kurs. Roditelji su u tom slučaju najveće zlo, jer vode djecu koja još nisu postala igrači. I to vrlo često uz menadžere koji 'pumpaju i pumpaju'", rekao je bivši košgeter i funkcioner kluba.

Pregovori Zvezde i PAOK-a trajali su dugo i bili su teški.

"Ja po toj liniji i (Dragiša) Vučinić kao predsjednik jednostavno smo pokušali da neke stvari u tom slučaju vratimo u kolosijek, da nešto napravimo i tu je bilo određenih akcija. Peđa je došao kao vanserijski talenat i otišao nam je u jednoj varijanti poslije koje sam išao na pregovore, koji su trajali satima i satima. Pokušavali smo da ostvarimo neku zaradu i dobro smo prošli u odnosu na to koliko smo mogli da izgubimo i kolika je bila njegova vrijednost, iako je tada još bio junior".

Slobodan Nikolić, Dragan Kapičić i Dragiša Vučinić
Izvor: MN PRESS

Peđa je u Grčkoj pisao istoriju solunskog kluba, nezaboravnom trojkom "skinuo" Olimpijakos sa trona poslije petogodišnje vladavine, blistao u Evroligi i zaradio poziv Sakramento Kingsa.

Kapičić je rekao da je Zvezda taj transfer ipak uspjela da naplati i to značajnom svotom. O brojkama nije govorio...

"Tada smo napravili veliki posao, jer smo zaradili određene pare koje smo dali u klub, koji je poslije pet godina živio od toga", dodao je Kapičić.

Stojaković je svojevremeno u intervjuu za MONDO govorio o svojim danima u Zvezdi.

"Ja sam zvezdaš - svi smo u porodici zvezdaši. I to je onda divan oskećaj, kada igraš za tim za koji navijaš od malena. Meni su te dvije godine u Beogradu bile super. Ljudi koji su bili u to vrijeme u Zvezdi su me zavoljeli brzo i imao sam pravu podršku. Najviše bih volio da se zahvalim Predragu Badnjareviću, jer je on bio više od trenera za nas".

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC