• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten "zmajeva" Mirsad Terzić pred revanš sa Estoncima: Imperativ "plus 4", onda je put ka EP otvoren!

Autor Dragan Šutvić

"Ja se držim svoje izjave od ranije da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to nismo ovaj put pokazali"

 Rukomet EURO 2022 kvalifikacije BiH Estonija Mirsad Terzić najava Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u srijedu od Estonije rezultatom 24:21 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranici Bilala Šumana imali su prednost od tri gola poslije prvog poluvremena, ali su u drugih 30 minuta doživjeli veliki pad u igri, te u drugom poluvremenu postigli samo sedam golova, što je domaćin znao da kazni i udalji bh. tim za jedan korak od plasmana na prvenstvo Evrope.

Možda će vas zanimati

"Mi smo nezadovoljni svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji i moraju da se poprave i o tome smo danas radili i na sastanku i na treningu. Kada gledamo odbranu, i nije bila toliko loša s obzirom na 24 primljena gola, međutim određene stvari nisu se smjele događati. Napad je bio statičan, bez ideje, čime smo im dozvolili 8 laganih golova u polukontri. Nismo previše pomagali našem golmanu i cjelokupna slika nije onakva kakvu smo priželjkivali. Ja se držim svoje izjave od ranije da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to nismo ovaj put pokazali", rekao je kapiten "zmajeva" Mirsad Terzić za zvaničnu Fejsbuk stranicu Rukometnog saveza BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nije lider ove generacije bh. igrača mogao da odgovori na pitanje šta je uzrok poraza u Polvi. Da li je to loš tretman u Estoniji, umor...?

"Svi znate šta se dešavalo tamo, ne bih to puno komentarisao, ali mogu reći da je teško naći neku svježinu jer smo odradili 2. januara posljednji trening, sutradan smo putovali i do 6. januara nismo odradili nijedan trening što sa sportske strane nije nikako dobro. Bez obzira na sve to mislim da smo ovu utakmicu morali dobiti na neku rutinu i iskustvo, ali nažalost nismo bili dovoljno skoncentrisani. Sa druge strane Njemačka je deklasirali Austriju, a nama je pobjeda nad Estonijom sa više od 3 razlike imperativ, čime nam je plasman na EURO otvoren. Sada se idemo odmoriti, pripremiti za revanš, pobijediti sa više od 3 razlike i pripremati se za mart ili april."

Dva rivala naredni meč će odigrati sutra od 20 časova u Bugojnu.

"Što se taktike tiče neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, kako bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta. Moramo otvarati prostor za pivote jer su se Estonci oslobodili i nekad na 10 metara izlazili, a mi to nismo iskoristili", rekao je Mirsad Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC