• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea nije hit samo ABA lige: TREĆA POBJEDA u FIBA Ligi šampiona, Top 16 je blizu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Dragana Bajića tijesnom, ali vrlo važnom pobjedom protiv Limoža stigla nadomak plasmana u Top 16 FIBA Lige šampiona.

 FIBA liga šampiona Igokea - Limož 76-73 Izvor: FIBA Champions League

Igokea igra sjajno u ABA ligi gdje je sa 10 trijumfa jedno od najprijatnijih iznenađenja, ali šta tek reći za FIBA Ligu šampiona?!

Ekipa Dragana Bajića u utorak uveče na svom parketu savladala je francuski Limož rezultatom 76:73 i stigla do treće pobjede koja joj otvara vrata ka Top 16.

Moraće i ostali rezultati da se poklope, a ostao joj je još i duel sa Turk Telekomom u gostima, međutim, već sada je jasno da je Igokea napravila odličan rezultat u grupi G, gdje je osim Turaka i Francuza još Hapoel Jerusalem.

Ispuštali su Aleksandrovčani 11 poena prednosti u prvom i 12 u drugom poluvremenu, ali su još jednom ove sezone u dramatičnoj završnici odigrali odlično a Džeki Karmajkl sjajnu partiju zaključio je zakucavanjem za konačnih 76:73.

Karmajkl je predvodio Igokeu sa 18 poena, 14 je postigao Atić, dva manje Klemons, a treba istaći i Vulićev učinak sa klupe – 9 poena, odnosno tri trojke.

Kod Limoža Lang je postigao 18, a Butsijele i Trevis po 11 poena.

IGOKEA – Limož 76:73 (26:17, 20:21, 16:17, 14:18)

Polovina prve četvrtine protekla je u egalu, a nakon što je Limož imao vođstvo 15:13, Igokea je serijom 13:2 stigla do preokreta i velike prednosti 26:17 nakon prvih deset minuta.

Imala je Igokea i „plus 11“ u drugoj četvrtini, ali uslijedila je serija 9:0 francuskug tima i nakon trojke Langa bilo je 30:38: da bi potom pogodio još jednu za izjednačenje 31:31.

Igokea je uzvratila na samom kraju drugo perioda i jednim bacanjem Ilića, a onda sa sedam vezanih poena Klemonsa ponovo je stekla prednost pred odmor – 46:38.

Međutim, bila je ovo utakmica u kojoj se Limož nekoliko puta vraćao u život i topio prednost Igokee koja nije prelomila meč ni kada je povela 62:50.

Umjesto toga Limož je sedam minuta prije kraja došao do 66:65, svog prvog vođstva još od onog u 17 minutu kada je bilo 36:34 za goste.
Ekipa Dragana Bajića ne samo da je prokockala prednost, već se našla u problemu kada su se Francuzi odlijepili na „plus pet“ pred posljednje tri-četiri minute.

Džeki Karmajkl na 120 sekundi izjednačio je na 70:70, ali je najbolji šuter Limoža, Nikola Lang svojom petom trojkom iz devet pokušaja natjerao je Bajića na tajm-aut na kojem nije bio nimalo blag prema svojim igračima.

Američki centar je izborio faul i dva bacanja koja je pogodio, a nakon izgubljene lopte Trevisa, Atić je položio za ponovno vođstvo Igokee – 74:73 samo 28 sekundi prije kraja.

I onda ponovo Karmajkl!

Igokea je odbranila napad gostiju i brzom tranzicijom spriječila protivnika da ju faulira, lopta je stigla do Karmajkla, koji zakucava za 76:73 na 1,7 sekundi do kraja.

Pokušao je Lang da pogodi trojku za produžetak, ali nije uspio i Igokea je stigla do treće pobjede u FIBA Ligi šampiona.

FIBA LIGA ŠAMPIONA, Grupa G

Igokea – Limož 76-73

Srijeda
Hapoel – Turk Telekom

Tabela: Igokea 3-2, Turk Telekom 3-1, Hapoel 2-2, Limož 1-4

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC