• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epski okršaj, dva i po sata borbe i konačno trijumf: FMP nakon dva produžetka srušio Split i "razbio maler" u Železniku

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fantastična utakmica, možda i najuzbudljivija u sezoni

 fmp-split-rezultat-aba-liga-15-kolo-dva-produzetka-video Izvor: MN PRESS

Opet drama u Železniku, ali sada sa srećnim krajem! FMP je odigrao i treći produžetak ove sezone na svom parketu, ali je ovog slavio.

Jedna od najuzbudljivijih utakmica sezone je posle čak dva produžetka i ogromne borbe, u kojoj su oba tima imala svoje, završena pobedom FMP-a nad Splitom 96:92 (15:27, 26:15, 19:14, 15:19, 6:6, 15:11).

Možda će vas zanimati

Gosti su bolje počeli, poveli su već u prvoj četvrtini, da bi u drugoj imali i 15 poena prednosti, ali je domaćin do kraja poluvremena prišao na samo pola koša zaostatka, a onda i preokrenuo meč.

Vodio je FMP tokom celog drugog poluvremena, ali je Split izjednačio bukvalno u samoj završnici, posle propuštenih šansi domaćina. Vodili su "panteri" 75:72, a minut pre kraja je Nemanja Nenadić promašio trojku, posle čega je Stefan Đorđević imao dva ofanzivna skoka, ali je promašio dva "zicera".

Posle toga su usledili promašaji na obe strane, a onda je Marko Luković pogodio trojku za izjednačenje. Bojan Đerić je uzeo tajm-aut, ali FMP nije iskoristio preostalih 10 sekundi. U produžetku je domaćin ponovo poveo, ali je Split preokrenuo serijom 6:0, nakon čega je Radovanović dao trojku za 81:81.

To se desilo 107 sekundi pre kraja prvog produžetka, ali poena do kraja nije bilo. Imao je Split dve dobre prilike, ali je Luković promašio trojku sedam sekundi pre kraja, posle čega je Sani Čampara, "meč viner" iz prošlog kola uhvatio loptu, ali je promašio šut za pobedu.

Split je u drugom produžetku poveo 85:81, ali je onda su Jurij Macura i Nenadić napravili seriju 7:0 za novo vođstvo FMP-a. Usledili su promašaji Splita, da bi domaćin posle koša Filipa Čovića 18 sekundi pre kraja došao do 96:89.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je kapiten domaćih posle toga dobio dve tehničke, tako da je isključen. Ukić je dao dva penala, pa Luković u novom napadu jedno od dva za 96:92, ali je Blaž Mesiček uhvatio ofanzivni skok i produžio napad. Ipak, Čampara je promašio trojku, a onda i Darko Bajo dva penala.

FMP je tako slavio na svom terenu posle produžetka nakon poraza od Zadra i Mege i došao do svog petog trijumfa u sezoni. Split ima isti učinak, ali i utakmicu više.

FMP - Split, pregled
Izvor: YouTube/ ABA liga j.t.d.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC