• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović otkrio - Zvezdi tražili 1.5 miliona evra za Petruševa! "On je igrač Baskonije, kako je nama promakao?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio detalje pregovora o dolasku perspektivnog srpskog igrača među crveno-bele.

 nebojsa-covic-filip-petrusev-crvena-zvezda-baskonija-1-5-miliona Izvor: MN PRESS

Mladi košarkaš Mege Filip Petrušev (20) ove sezone je definitivno najzapaženiji košarkaš ABA lige i u svojoj prvoj profesionalnoj godini impresionira i igrom i brojkama (23,4 poena po meču).

Možda će vas zanimati

Tokom zime, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otvoreno je rekao da je zainteresovan da ga dovede, a sada kada je prošao rok za to (krajnji termin je bio 8. januar), otvoreno je pričao o neuspešnim pregovorima.

Prema njegovim rečima, Petrušev je i dalje igrač Baskonije, odakle je 2016. otišao na školovanje u Ameriku. Španski klub je tražio od crveno-belih vrtoglavu cifru za obeštećenje, kasnije je ublažio taj iznos, ali dogovor ipak nije postignut.

"Imali smo razgovor, ne direktno sa njim, već sa njegovim odgovarajućim menadžerima. Zvezda prosto nema te pare", rekao je Čović za "Sputnjik".

"On je igrač Baskonije, koja je tražila da platimo 1,5 miliona evra, na šta sam se nasmejao. Posle toga je to 'skinuto' na 800 hiljada, na šta sam se još više nasmejao. Imali smo još drugih predloga, to nije ispalo realno i uradili smo maksimalno šta smo mogli. Želim mu uspešnu karijeru, on je dete ponikao u Železniku, tamo je živeo, tamo su mu valjda i roditelji i želim mu da napravi izuzetnu karijeru. Radi se o izuzetno kvalitetnom momku, vanserijskih igračkih mogućnosti i očekujem ga sledeće sezone u NBA", dodao je predsednik Zvezde.

Da li će biti promena u timu?

"Sada je na potezu Dejan, s tim da bi trebalo da vodimo računa da imamo 16 igrača i da je naš prelazni rok za ABA ligu do početka februara, a što se tiče Evrolige do marta. Ali dovoditi igrača da igra samo Evroligu – nije isplativo. Dejan je na potezu, ako mu nešto treba", rekao je Čović.

Petrušev je igrao za oba "večita" rivala u mladim kategorijama, ali se školovao u inostranstvu. Čović postavlja pitanje – kako je dopušteno da takav talenat promakne?

"Bio je kod nas, u FMP-u je bio godinu dana, posle toga je dve godine bio u Partizanu. Sad se postavlja pitanje, a ja sam napravio analizu kod nas kako se to događalo, kako da mi izgubimo takvog klinca? Kako se nama tako stručnim ljudima u gradu košarke desi da mi to promašimo", zapitao je Čović uz dozu ironije.

Petrušev je do kraja prošle sezone nastupao za koledž Gonzaga, a onda se bez ikakvih problema navikao na evropsku košarku i zablistao u dresu Mege.

Poslušajte MONDO podkast "Šesta lična" sa Filipom.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC