• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve je spremno za početak: Banjaluka i Borik dočekuju ABA 2 ligaše!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki Borac dobio je priliku da organizuje drugi "balon" u sezoni

 Borac košarka ABA 2 balon Borik pres Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjaluka i dvorana Borik spremni su za početak drugog turnira ABA lige!

Četrnaest klubova drugorazrednog regionalnog takmičenja odigraće od ponedjeljka do kraja sljedeće nedjelje tri prvenstvena kola, a utakmice će biti igrane u tri termina – od 13, 17 i 21 čas.

Možda će vas zanimati

Milija Vojnović, nekadašnji košarkaški sudija, a danas sportski direktor ABA lige, izrazio je, na današnjoj konferenciji za novinare, zadovoljstvo što će turnir biti igran u Banjaluci, uz podsjećanje na košarkašku tradiciju koju Borik ima.

"Osvrnuo bih se na činjenicu da je ovdje 1978. godine igrano finale Kupa Radivoja Koraća. Bila je to spektakularna utakmica između beogradskog Partizana i sarajevske Bosne, kada je to takmičenje bilo evropskog tipa. Nakon toga, 1980. godine je u Boriku igrano Evropsko prvenstvo za košarkašice i mislim da je ovo, poslije tih dešavanja, najveće u ovoj dvorani. Zahvalio bih se organizatoru, banjalučkom Borcu, a kad sam pričao o dvorani, zahvalio bih se i Košarkaškom klubu Igokea koji je finansijskim sredstvima pomogao renoviranje dvorane i smještaj ekipa i službenih osoba", rekao je Vojinović.

Operativac lige podsjetio je da je sistem takmičenja morao da bude promijenjen i prilagođen trenutnoj situaciji kad je u pitanju pandemija korona virusa.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Umjesto ligaškog sistema takmičenja, odlučili smo da se prvenstvo igra turnirski, u tzv. 'balonima'. Prvi smo imali na Zlatiboru, gdje smo odigrali prva četiri kola, a plan je da se peto, šesto i sedmo odigraju ovdje u Banjaluci. Primjer 'balona' imali smo i u NBA, te španskoj i njemačkoj ligi, a sistem koji smo sproveli na Zlatiboru pružio nam je veliko zadovoljstvo. Ovo je jedna izuzetno zahtjevna i skupa organizacija i još jednom se zahvaljujem organizatorima koji su pomogli da se dvorana renovira i da ekipe imaju dobre uslove za takmičenje. Očekujem kvalitetnu košarku, na prvom turniru smo imali izuzetne utakmice gdje je većina mečeva završena malom razlikom, čemu ste bili i svjedoci jer su svi mečevi prenošeni posredstvom našeg sponzora, televizije Arena sport."

Igokei, koja je uradila najviše stvari kad je u pitanju organizacija turnira, zahvalio se i predsjednik Banjalučana Milan Đajić.

"Već neko vrijeme, posljednjih 4-5 godina, ova uprava vrijedno radi da bi se košarka vratila u grad koji zaslužuje jedno ovakvo takmičenje. Pored toga, želim da se zahvalim gospodinu Vojinoviću i čitavom organizacionom timu lige koji su prepoznali naš rad i dali nam povjerenje da organizujemo jedno ovako veliko takmičenje. Naš rad je neko prepoznao, ostvarili smo saradnju sa brojnim klubovima, između ostalog i sa Igokeom kojoj ovog puta želim da se zahvalim i koja je jako puno doprinijela da se naš klub nađe u ovom društvu, među najboljim ekipama regiona. Nezadovoljam sam što nema publike zbog cjelokupne situacije sa korona virusom, ali ćemo mečeve moći da pratimo na dvije televizije, Areni sport i Alternativnoj televiziji. Nadam se da će narednih sedam dana biti praznik sporta, odnosno košarke u gradu", rekao je prvi čovjek banjalučkog kluba.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

O igračkim stvarima i stanju u ekipi govorio je Tibor Florjan, direktor crveno-plavih.

"Što se tiče nas i igre, prva utakmica je u utorak protiv nikšićke Sutjeske. Imali smo jedan peh sa povredom, Tavarijus Šajn se povrijedio na jednoj od posljednjih utakmica i do kraja sezone neće biti u kombinaciji za mečeve. Doveli smo u posljednji čas jednog igrača, to je Tomas Hejden Leskol i nadam se da će nam pomoći. Ekipa Sutjeske se takođe pojačala u odnosu na posljednji 'balon', ali imamo i mi svoje adute, na svom smo terenu. Ostaje žal što neće biti publike koja bi bila naš šesti igrač ali nadamo se da ćemo i bez njih prikazati dobru igru i odbraniti naš teren."

Novinare je zanimala i situacija sa Draškom Kneževićem, koji izlazi iz teške povrede stopala.

"Draško je ušao u trenažni proces prije nekoliko nedjelja. Odigrao je par minuta na posljednjoj utakmici u ligi BiH, od tada je trenirao sedam dana. Mislim da će moći da odigra ne u punom kapacitetu, ali da će moći da nam pomogne. Nadamo se da neće obnoviti povredu, što mu se već jednom desilo, to nam je najbitnije. Nećemo ga puno forsirati, sve ćemo vidjeti u zavisnosti od samog toka utakmice, pa ćemo tako i dozirati njegovu igru."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Raspored mečeva

Peto kolo

Široki – Podgorica (18. januar, 13.00)
Lovćen – Mladost (18. januar, 17.00)
Rabotnički – Spars (18. januar, 21.00)
Borac Banja Luka – Sutjeska (19. januar, 13.00)
Studentski centar – Gorica (19. januar, 17.00)
Helios – MZT (19. januar, 21.00)
Sloboda – Zlatibor (20. januar, 13.00)

Šesto kolo

Spars – Lovćen (20. januar, 17.00)
Podgorica – Mladost (20. januar, 21.00)
Gorica – Rabotnički (21. januar, 13.00)
Široki – Borac Banja Luka (21. januar, 17.00)
Sutjeska – Helios (21. januar, 21.00)
MZT – Sloboda (22. januar, 13.00)
Zlatibor – Studentski centar (22. januar, 17.00)

Sedmo kolo

Mladost – Spars (22. januar, 21.00)
Helios – Široki (23. januar, 13.00)
Borac Banja Luka – Podgorica (23. januar, 17.00)
Lovćen – Gorica (23. januar, 21.00)
Rabotnički – Zlatibor (24. januar, 13.00)
Sloboda – Sutjeska (24. januar, 17.00)
Studentski centar – MZT (24. januar, 21.00)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

LGF

Oće li filijala uspjeti dobiti nekog ?

Če

@LGF tebi je filijala muka, koji si ti paćenik.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC