• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanov tim obukao poseban dres - blagosiljao ga je papa: Tri slova na majicama kakve niko dosad nije nosio

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Atlanta obukla dres u znak sećanja na velikog borca i stekla simpatije mnogih. Dobio ga je i papa Franja!

 Dres Atlante Bogdan Bogdanović blagosiljao ga papa Izvor: Tanjug/AP/Todd Kirkland

Dok se Bogdan Bogdanović oporavlja od preloma kosti u kolenu, njegova Atlanta dugo traži put kojim bi se izvukla iz krize.

Hoksi su u prethodnih devet utakmica ostvarili samo dve pobede, a koliko-toliko su ulepšali početak 2021. godine večerašnjim trijumfom, na praznik koji se u Atlanti posebno obeležava - "Dan Martina Lutera Kinga".

Možda će vas zanimati

U trijumfu protiv Minesote (108:97), saigrači Bogdana Bogdanovića obukli su tamne, posebno dizajnirane dresove da se sete borca za građanska prava koji je rođen baš u Atlanti.

U njegovu čast, Atlanta je na dresu nosila poruku sa samo tri slova – "MLK", a taj pažljivo dizajnirani dres izazvao je veliku pažnju i simpatije, pa ga je dobio i blagosiljao i papa Franja.

Pogledajte kako je u čast Martina Lutera Kinga (1929-1968) izgledao teren tokom utakmice Atlanta - Minesota, u kojoj je najzapaženiji bio lider i plejmejker domaćih Trej Jang, jer je umalo ostvario tripl-dabl učinak (20 poena, 13 asistencija, osam skokova).

Izvor: Profimedia

Atlanta je ovim trijumfom popravila svoj skor na 6-7 (3-3 kod kuće), dok je Minesota pala na 3-9. U Bogdanovoj ekipi najefikasniji je krilni košarkaš bio Diandre Hanter sa 25 poena, centar Klint Kapela dao je 23 uz 15 skokova, a bek Kevin Herter ubacio je 17.

Nažalost, oni će i narednih nedelja morati da igraju bez Bogdanovićeve pomoći, jer još nije ozvaničeno koliko će morati da odsustvuje zbog povrede.

Sa druge strane, bek Minesote Dianđelo Rasel ubacio je 31 poen uz sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno ni da povede ekipu ka pobedi, ni da odmeni lidera Karla-Entonija Taunsa, koji je počeo oporavak od korone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC