• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić srećan zbog sjajnog drugog poluvremena i preokreta Igokee: Utakmica se igra 40 minuta (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igokea velikog poslije preokreta savladala Krku 77:64 u 15. kolu ABA lige.

 Dragan Bajić srećan zbog sjajnog drugog poluvremena i preokreta: Utakmica se igra 40 minuta (VIDEO) Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Dugo se Igokea mučila sa Krkom, početkom treće četvrtine zaostajala čak 16 poena, ali je fenomenalnom igrom u nastavku meča, prije svega u fazi odbrane, stigla do spektakularnog preokreta in a kraju ubjedljivog trijumfa 77:64.

Pogađali su gosti sjajno u prvom poluvremenu, čak 11 trojki iz 18 pokušaja, ali nije bilo realno očekivati da se njihov takav šut nastavi i u drugom dijelu.

Možda će vas zanimati

To su "igosi" iskoristili, potpuno blokirali rivala, koji je u druge dvije četvrtine postigao svega 17 poena, sedam u trećoj i deset u četvrtoj četvrtini.

Samim tim, trener Igokee Dragan Bajić mogao je biti veoma zadovoljan što se njegova ekipa vratila iz velikog rezultatskog minusa, te stigla do 11. slavlja ove sezone u ABA ligi.

"Čestitam mojim momcima na pobjedi, a ekipi Krke želim mnogo sreće u nastavku takmičenja. Radimo po planu utakmica, međutim ono što se dešava da se odgodi utakmica dan prije, mijenja se to sve. Mislim da je to razlog što smo ušli tako loše u prvom poluvremenu. U pripremi utakmice sam rekao da u svaku utakmicu mora da se uđe sa respektom prema protivniku i svakog protivnika isto da gledamo. Svaki drugi pristup može da nam se razbije o glavu, a to je pokazalo prvo poluvrijeme. Uvažavam rad kolege Anzulovića i smatram da je ekipa Krke, osim što je radnička ekipa, to su momci koji znaju da igraju košarku i da svaku situaciju kazne. Mi nismo imali svježine u prvom poluvremenu i odbrana nije bila na nivou. Ekipa Krke je pogodila 11 trojki u prvom poluvremenu i to im je donijelo prednost. Na poluvremenu sam sugerisao igračima da utakmica nije gotova i da se možemo vratiti sa dobrom odbranom, iz dobre odbrane i kontrole skoka da dođemo do lakih poena. Iz toga smo došli do prednosti, jer utakmica se igra 40 minuta i na kraju mogu reći da smo zasluženo pobijedili", naglasio je Bajić.

Igokea - Krka 77:64
Izvor: YouTube/ABA j.t.d.

Trener Krke Vladimir Anzulović čestitao je Aleksandrovčanima na trijumfu, te naglasio da se na njegovoj ekipi osjetila pauza zbog neigranja.

"Čestitke ekipi Igokee, mi smo bili bolji u prvom, oni u drugom poluvremenu. Nametnuli su nam njihov stil igre što je inače i njihova snaga, to je tranzicija, skok i agresivna odbrana. Čestitam im na pobjedi, čestitam i mojim igračima, jer nakon ovog perioda uzrokovanog izostancima borili su se dosta dobro."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC