• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preporođena Igokea u drugom poluvremenu deklasirala Krku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fenomenalnu partiju iz prvih 20 minuta košarkaši Krke nisu uspjeli da ponovo u nastavku, što su izabranici Dragana Bajića iskoristili da preokrenu rezultat i zabilježe 11. ovosezonski trijumf u ABA ligi.

 Igokea - Krka ABA liga 15. kolo Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Čak 11 trojki iz 18 pokušaja pogodili su košarkaši Krke u prvom poluvremenu duela 15. kola regionalne ABA lige protiv Igokee u Laktašima, ali u nastavku su potpuno zakazali, te dozvolili Aleksandrovčanima da se vrate u meč i na kraju ubjedljivo slave.

Punih 26 dana košarkaši Krke nisu igrali zbog problema sa virusom korona, izgledalo je u prvom poluvremenu da im je ta pauza i te kako prijala, ali su u preostalih 20 minuta djelovali potpuno bezidejno i izgubljeno, što govori njihov mizeran učinak u drugom poluvremenu - svega 17 ubačenih poena.

Od trenutka kada su stekli maksimalnih 16 poena prednosti početkom trećeg kvartala, gosti su šutirali trojke 1/12! Inače, rekord Krke u sezoni je 13 trojki, u prvom poluvremenu pogodili su 11, a u nastavku samo jednu!

IGOKEA - KRKA 77:64 (20:23, 12:24, 23:7, 20:10)

Možda će vas zanimati

Igokea je solidno otvorila meč, većim dijelom prve četvrtine ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali je u finišu Krka "dodala gas" i velikom serijom 14:2 preokrenula stvari u svoju korist, te stekla u tom trenutku maksimalnu prednost od osam poena (15:23).

Šut za tri poena bio je glavno oružje gostiju, koji su i u drugoj četvrtini nastavili da zatrpavaju koš Igokee preciznim šutevima van linije 6,75.

Ipak, nerijetko su i Aleksadrovčani odgovarali istim oružjem, ali slovenački tim do pauze ih je ipak postigao više - jedanaest, u odnosu na šest domaćina (šut Igokee za tri poena 6/11).

Dakle, izuzetno raspoloženi igrači oba tima u prvom poluvremenu postigli su čak 17 trojki iz 30 pokušaja.

Prvi put do dvocifrene prednosti gosti su stigli u 17. minutu (32:43), nakon čega su vezali još četiri poena, ali je Dalibor Ilić u posljednjem napadu svog tima u prvom poluvremenu uspio da zakuca i prekine seriju gostiju.

Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Početkom treće četvrtine Krka je došla do maksimalnih "plus 16" (34:50). Uslijedila je zatim sjajna serija Igokee 14:0, odbrana Aleksandrovčana uspjela je da odbije sve napade gostiju, koji više od pet minuta nisu uspjeli da postignu poene.

Nakon kratkog perioda egal igre, u posljednjem minutu treće četvrtine Igoeka je stigla do prednosti, prve nakon uvodnih minuta meča (55:54) te na posljednju pauzu otišla sa poenom prednosti.

Aleksandrovčani su u trećem kvartalu primili samo sedam poena, te serijom 23:4 potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist.

U odlučujuću četvrtinu izabranici Dragana Bajića ušli su još jače, te stekli 12 poena prednosti (68:56) tačno na sredini kvartala.

U preostalih pet minuta to vođstvo dodatno je uvećano, te su "igosi" rutinski meč priveli kraju i stigli do 11. trijumfa u sezoni.

Igokeu je do trijumfa predvodio Marko Jošilo, koji je meč završio sa 19 poena. Džeki Karmajkl dodao je 12, dok su po 10 ubacili Edit Atić i Stefan Fundić.

U poraženom sastavu Rok Stipčević postigao je 12 poena Rok Stipčević, a po 11 Jure Škifić i Luka Lapornik.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILE RONHIL

Kako to da Igokea (eks Potkozarje) godinama redovno igra ABA ligu, a Borac BL i u fudbalu i u košarci godinama igrao po nižim ligama u BiH?

Mladen bojDo

@MILE RONHIL Tvoj nick je dao i odgovor.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC