• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovi problemi traju: Plej-of klizi iz ruku, a teške utakmice su pred crno-belima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šta očekuje ekipu Saše Filipovskog u preostalim kolima ABA lige.

 Partizanovi problemi traju: Plej-of klizi iz ruku, a teške utakmice su pred crno-belima! Izvor: MN PRESS

Iako je sportski direktor Partizana Nikola Lončar tokom ove nedelje poručio da šanse crno-belih za plej-of nisu izgubljene, kao i da plasman među četiri ostaje obaveza, poraz protiv Budućnosti u subotu dodatno je otežao situaciju ekipi Saše Filipovskog.

Crno-beli su u "Morači" doživeli osmi neuspeh u ABA ligi i sada imaju skor 7-8, pa je na 11 kola do kraja sve izvesnije da se neće sami pitati za svoj rezultat i da će zavisiti i od učinka rivala u borbi za plej-of.

Možda će vas zanimati

Ako izuzmemo neodigrani meč protiv Primorske, registrovan službenim rezultatom 20:0, crno-beli su u poslednjih sedam "jadranskih" utakmica doživeli čak pet poraza i tako u poslednja dva meseca drastično otežali svoju poziciju.

U preostalih 11 kola, Partizan će takođe imati duel protiv izbačene Primorske koji će dobiti 20:0 (kao i svi ostali timovi), a uz to će odigrati uzastopne utakmice protiv timova iz gornjeg dela tabele. Narednog vikenda dočekaće FMP, a onda će gostovati Cedevita Olimpiji i ugostiti Igokeu.

Ljubljančani imaju skor 9-3, Igokea je na 10-3 i crno-beli će morati da pobede u tim mečevima, ali i da se nadaju da će neko od ta dva rivala ući u seriju loših rezultata dok se bude bližio finiš ligaškog dela sezone.

U ovom trenutku najveći broj pobeda ima Mornar (12-2), a slede ga Crvena zvezda (10-2) i Budućnost (10-2), koja će u četvrtak gostovati Cedevita Olimpiji i imati šansu da napravi još jedan veliki korak ka plasmanu u plej-of. Možda i odlučujući.

Anketa

Da li će Partizan ući u plej-of?

  • Hoće, sigurno

    0% (0)

  • Teško, ali ući će

    25% (2)

  • Nema šanse, previše gubi

    75% (6)

  • Nemoguće je proceniti

    0% (0)

Da li će Partizan ući u plej-of?

Rezultati

"Jadranska" trka za plej-of dugo nije bila ovako uzbudljiva i ravnopravna, a Partizan u toj grupi timova trenutko najlošije stoji. To da u svakoj utakmici ima imperativ pobede odavno nije novost, a neuspesi u nastupajućim susretima protiv direktnih rivala mogli bi da definitivno rasprše nadanja da će crno-beli zaigrati u završnoj borbi za titulu i Evroligu.

Posle napornog januara i početka februara, ekipa Saše Filipovskog odigraće narednog meseca utakmice protiv Zadra i Cibone, a onda će pred završnicu ove faze takmičenja ponovo ući u seriju susreta protiv timova iz plej-of trke – Crvene zvezde 12. marta, Mornara 19. marta i Mege 26. marta.

Da bi u tim utakmicama imali takmičarski motiv, crno-beli će morati da naprave zaokret i da konačno prekinu seriju loših rezultata. I uz to da počnu da navijaju za poraze konkurenata.

"Matematika je matematika, a život je život. Idemo iz utakmice u utakmicu i na kraju sezone će se povući crta i reći šta je bilo i kako je bilo", rekao je Sašo Filipovski u Podgorici, posle još jednog bolnog i dramatičnog poraza.

Tabela: Mornar 12-2, Zvezda 10-2, Budućnost 10-2, Igokea 10-3, Cedevita Olimpija 9-3, Mega 9-5, Partizan 7-8...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC