• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar pobijedio, napravio problem Partizanu i zaprijetio: Napadamo prvo mjesto u ABA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekipa Mornara je u sjajnoj formi, a u Zagrebu su upisali još jednu pobjedu.

 Cibona - Mornar 78:92 ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana su porazom od Budućnosti dodatno otežali sebi put ka plejo-fu ABA lige, a ni drugi crnogorski predstavnik im nije pomogao. 

Mornar je na gostovanju u Zagrebu rutinski savladao Cibonu i tako se zadržao na vrhu ABA lige. 

CIBONA - MORNAR 78:92 (21:25, 17:28, 12:18, 28:21)

Možda će vas zanimati

Od samog starta meča tim Mihajla Pavićevića je bio bolji, ali je mlada ekipa Cibone na startu meča uspijevala da drži priključak. Ipak, do poluvremena se Mornar "odlijepio", u trećoj četvrtini su povećali prednost i rutinski priveli utakmicu kraju. 

Izuzetna timska igra je donijela pobjedu Baranima, pošto niko nije iskočio. Lazić je imao 13, Vajthed 12, a Luković 10 poena. Sa druge strane Planinić je imao 14, a Prkačin 13. 

Poslije ove pobjede Mornar je ekipa sa najviše trijumfa u ABA ligi pošto imaju 12 pobjeda uz dva poraza. Ovo je poseban problem za ekipu Partizana, koja juri mjesto među četiri najbolja tima koje vodi u plej-of. Crno-bijelima svaki kiks ekipa sa vrha odgovara, ali Mornar ne samo da ne planira da padne ispod četvrtog mjesta, već su njihove ambicije šampionske. 

"Uvijek kažem ono što mislim, tako je i sada. Napadamo prvo mjesto u ABA ligi i uradićemo sve da to ostvarimo. U Evrokupu gledaćemo da odemo što dalje, nećemo se zadovoljiti samo plasmanom u Top 16. Imamo kvalitet da svakome izađemo na crtu, ne plašimo se apsolutno nijedne ekipe, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Igrama smo pokazali da smo na dobrom putu", poručio je Mihajlo Pavićević poslije meča. 

Poslije nedavnog dovođenja Nemanje Gordića Barani neće stati, već žele da dodatno ojačaju igrački kadar.

"Ovo je najjača ekipa koju smo imali. Ona je djelo našeg arhitekte, mog brata Đorđa. Ovo je grupa izuzetno talentovanih igrača, već sam u Čačku rekao da je meni kao treneru lako kad imam ovakve košarkaše. Uvijek možete da izvučete novog keca iz rukava. Ali, kako stvari stoje, nećemo ostati na ovome. Moj brat planira da dovedemo još jedno pojačanje, jer smo sad u igri na oba fronta. Došao je trenutak da pokušamo da napravimo što bolji rezultat", dodao je on. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC