• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iscrpljena Igokea juri plej-of ABA lige: Protiv "radničke" Krke moramo u odbrani biti snažni i agresivni!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee u nedjelju u 19 časova dočekuju slovenačku Krku u 15. kolu ABA lige.

 Igokea - Krka, najava 15. kolo ABA lige, Dragan Bajić, Dalibor Ilić, izjave Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Igosi" su u stravičnom ritmu.

Poslije ovosedmičnih mečeva sa Megom u Beogradu i Limožom u FIBA Ligi šampiona na kojima su upisali dvije važne i velike pobjede, već u nedjelju im slijedi treća utakmica u samo sedam dana.

Možda će vas zanimati

Protivnik je Krka iz Novog Mesta, o kojoj je govorio trener Aleksandrovčana Dragan Bajić u najavi 15. kola regionalnog takmičenja.

"Očekuje nas treća utakmica u sedam dana, poznato je koliko su prethodne dvije utakmice bile iscrpljujuće za nas. Malo je vremena za odmor i pripremu same utakmice protiv Krke. Respektujem ekipu Krke i rad trenera Vladimira Anzulovića. Mislim da su u dosadašnjem periodu uradili dobar posao. Pokazali su to pobjedama na strani u Zadru, Splitu i Čačku da je to tim koji ne dolazi nigdje sa bijelom zastavom. Tako će, siguran sam, i na ovoj našoj utakmici. Krka je jako specifičan tim, može se reći da su radnička ekipa, znaju da budu nezgodni posebno ako vas uvuku u njihov ritam", izjavio je Bajić.

Prema njegovim riječima, uprkos kvalitetu rivala i nesporno žestokom ritmu, Igokea ima recept za pobjedu.

"Ono što sam rekao svojim igračima je da će ova utakmica pokazati koliko smo veliki tim, da mi moramo, ne gledajući ime protivnika, ući sa maksimalnim angažmanom i da ono što se dogovorimo prije utakmice da to ispoštujemo na terenu na najbolji mogući način. To se do sada pokazalo u dobrim izdanjima kako u ABA ligi tako i u Ligi šampiona. Znamo kvalitete Krke i pokušaćemo se maksimalno prilagoditi na njihov stil igre. Mi moramo iz jake i agresivne odbrane, kao i prethodne utakmice, da dolazimo do dosta lakih poena i da izvršimo individualne zadatke na najbolji mogući način. Moramo odreagovati i kao tim, kao što smo radili i do sada, i nadam se ćemo sa takvim pristupom ostvariti novu pobjedu u ABA ligi", dodao je šef struke Igokee.

Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Reprezentativac Srbije iz aleksandrovačkog tabora Dalibor Ilić smatra da "igosima" neće biti lako u dvoboju sa slovenačkim timom, ali i dodao da ne bježi od uloge favorita.

"Očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica, ekipa Krke nije ni malo naivan tim. Znaju da budu neugodan tim što i pokazuju ove sezone. Igraju dosta nepredvidivo, u toku same utakmice mijenjaju dosta stvari, kako u odbrani tako i u napadu. Sigurno je da neće biti lako, ali u ovakvim utakmicama se pokazuje moć i veličina tima. Ne bježimo od uloge favorita, dosta stvari zavisi od samih nas i da se za dosta stvari mi pitamo. Vjerujem da s ozbiljnim pristupom i energijom koju pokazujemo tokom cijele sezone na kraju doći do pozitivnog ishoda i nastaviti kontinuitet dobrih utakmica", rekao je Ilić.

Igokea je pred 15. kolo šampionata na Jadranu na trećem mjestu na tabeli sa omjerom od 10 pobjeda i tri poraza, dok su gosti iz Novog Mesta na 10. poziciji sa skorom od pet trijumfa i sedam poraza.

Aleksandrovčani su uspješniji od Krke i u međusobnim mečevima - na 17 dosadašnjih, "igosi" su upisali 11 pobjeda, od čega i na dvjema posljednjim utakmicama, dok su se Slovenci radovali sedam puta, a posljednji put u novembru 2019. godine u dvorani u Novom Mestu, gdje su slavili s "pola koša" razlike (76:75). U Laktašima su dosad samo dva puta stigli do pobjede i to 2011. i 2015. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC