• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci poludeli za Jokićem, danas bi ga proglasili za MVP-a! Daju mu pet puta veće šanse nego Lebronu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić igra neverovatnu sezonu u NBA.

 nikola-jokic-lebron-dzejms-nba-mvp-titula-procenti Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je zver! 

Nezaustavljiv je u NBA ove sezone, a pohvale za njegovu igru pljušte na sve strane. 

Možda će vas zanimati

Amerikanci su prosto "poludeli" za njim, mnogi pričaju da centar iz Sombora svojom igrom reformiše košarku, a za sada izgleda kao da je njegov nastup na Ol-Star meču sigurna stvar.

Srpski centar je ove sezone vrlo blizu tripl-dabl učinka u proseku. Pored 25,2 poena, on prosečno uhvati 11,8 skokova i tome dodaje 8,9 asistencija. Odavno, a možda i nikad, nije viđen centar sa takvim okom za pas, a njegova "bejzbol" dodavanja oduševljavaju publiku širom sveta.

Sada su izašle prve prognoze koje se tiču toga ko će osvojiti nagradu za najboljeg igrača regularnog dela sezone i tu Jokić sjajno stoji! Dok je na kladionicama u vrhu, kvota na njega je među najmanjima, najpoznatiji svetski sajt koji se bavi košarkaškom statistikom "Basketbol referens" je izneo procenu da je Nikola Jokić apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade.

Po njihovoj proceni, da se glasanje za MVP-a održava danas Jokić bi imao 46,9 odsto šanse da uzme to priznanje, a drugi najveći favorit je Džoel Embid sa samo 12,2 odsto verovatnoće. Slede Kavaj Lenard sa 11,6 odsto šanse, te Lebron Džejms sa samo 8,7 odsto šanse. To znači da najbolji košarkaš ove ere Lebron Džejms ima čak pet puta manju šansu da osvoji MVP nagradu od Jokića!

Ovo je apsolutno razumljivo s obzirom da Somborac iz večeri u veče obara rekorde, a videli smo da ni kada na njega pošalju ceo tim, to ne pomaže. Jednostavno, on "isporučuje" svako veče!

Zanimljivo je pogledati i ostatak liste, pa kada se vidi da se Kevinu Durentu daje 5,3, Entoniju Dejvisu 4,3, a Janisu Adetokumbu manje od 4 odsto šanse da osvoji MVP priznanje, jasno je kakvu sezonu igra Nikola Jokić!

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC