• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončićeve majstorije nisu dovoljne: Lejkersi "tukli" Seltikse, Lilardovih 44 i šut za pobedu Portlanda! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zanimljivo veče u NBA ligi.

 luka-doncic-29-poena-dalas-finiks-105-111-lebron-dzejms-lejkers-boston-lilard-44-poena-portland Izvor: Tanjug/AP/Richard W. Rodriguez

Uzbudljiva noć u NBA ligi! Čak tri utakmice završene su minimalnim pobedama timova ostvarenim u samim završnicama, jednu takvu upisali su Los Anđeles Lejkersi u velikom "klasiku" NBA lige protiv Bostona, dok je tim Dalas Maveriksa upisao poraz uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića.

Možda će vas zanimati

DALAS MAVERIKS - FINIKS SANS 105:111

Luka Dončić ne može sam! Supertalentovani reprezentativac Slovenije je ponovo predvodio Maverikse na sjajan način, ali njegova odlična partija nije bila dovoljna za pobedu.

Dončić je Finiksu ubacio 29 poena uz osam skokova i sedam asistencija, međutim, u nedostatku boljih partija saigrača, Dalas je upisao već 12. poraz u 20. meču u sezoni.

Tim Hardavej je ubacio 19 poena, Koli Stajn 14 i to je bilo to od "dvocifrenih" u timu Dalasa. Boban Marjanović nije nastupio, dok je Finiks predvodio Kris Pol sa 29 poena i 12 asistencija. Deandre Ejton je imao 18 poena i 17 skokova!

Izvor: Tanjug/AP/Michael Dwyer

Za to vreme, Lejkersi su savladali Seltikse 96:95 predvođeni Entonijem Dejvisom, Majami Hit je srušio Sakramento takođe jednim poenom razlike, dok je ista takva sudbina zatekla i Čikago - Bulsi su na svom parketu izgubili od Portlanda koje je predvodio neverovatni Demijen Lilard.

Trijumf Lejkersa došao je na krilima standardnog tandema Dejvs - Lebron Džejms. Prvi je predvodio "jezeraše" sa 27 poena i 14 skokova, dok je Lebron Džejms ostvario 21 poen, sedam skokova, sedam asistencija i jednu blokadu.

Boston je meč završio serijom 6:0, ali nedovoljno velikom za preokret u finišu. Džejson Tejtum je ubacio 30 poena, a Džejlen Braun 28.

Kratki su ostali i u Čikagu, gde je Demijen Lilard ubacio čak 44 pobedi u Portlanda nad Bulsima 123:122.

Demijen Lilard 44 poena protiv Čikaga
Izvor: Youtube/Portland Trail Blazers

Malo je nedostajalo da Čikago upiše važan trijumf, predvođeni Laurijem Markanenom (31 poen) i Zekom Lavinom (26), bili su nadomak pobede, ali je Lilard rešio da im pokvari zabavi u "vetrovitom gradu".

Ubacio je dve trojke u poslednjem minutu susreta i tako doneo veliki preokret za trijumf Trejlblejzersa. Lilard je bio neverovatan - imao je učinak 6/6 sa linije slobodnih bacanja, 7/9 za dva poena i 8/17 za tri. Enes Kanter je pomogao Portlandu sa 22 poena.

I treći meč koji je okončan minimalnom pobedom tima bio je onaj u kojem je Majami savladao Sakramento 105:104, a Džimi Batler je na trojku Badija Hilda odgovorio ključnim poenima koji su postavili konačan rezultat.

Upravo je Batler ubacio 30 poena u timu Majamija, a pratio ga je Bam Adebajo sa 18 poena i 13 skokova.

NBA LIGA, REZULTATI:

Šarlot - Milvoki 126:114
Čikago - POrtland 122:123
Majami - Sakramento 105:104
Nju Orleans - Hjuston 112:126
Boston - LA Lejkers 95:96
San Antonio - Memfis 112:129
Dalas - Finiks 105:111
Golden Stejt - Detroit 118:91

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC