• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠESTA LIČNA: Sve staje - bitan je samo kup! Može li neko da iznenadi uzdrmane "večite"?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U novoj Šestoj ličnoj Miloš Jovanović će sa svojim gostima pričati o borbi za prvi trofej u sezoni!

 ŠESTA LIČNA: Sve staje - bitan je samo kup! Može li neko da iznenadi uzdrmane "večite"? Izvor: MONDO

Februar je, a februar između ostalog znači i pauza za nacionalne kupove. Staje Evroliga, staje Evrokup, staje i Jadranska Liga, kao sve ostalo u košarkašoj Evropi, i ubrzo ćemo saznati ko će biti novi osvajač Kupa Radivoja Koraća, nacionalnog kup takmičenja republike Srbije!

Po prvi put posle šest godina, za trofej će se najbolji srpski klubovi takmičiti u gradu koji se ne zove Niš. Sportski centar Čair je bio odličan domaćin, ali sad je došao red da se posle sedamnaest godina završni turnir kupa preseli u Novi Sad. Biće ovo ujedno i drugi put u istoriji da se “Žućko” dodeljuje u glavnom gradu Vojvodine, koji je takođe bio domaćin i u nekoliko navrata dok kup nije nosio ime proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i legende OKK Beograda.

Možda će vas zanimati

Kao i uvek, za najviše odličje nadmetaće se osam klubova – ovaj put pet ABA ligaša, i tri “pojačanja” iz nacionalnih rangova. Trofej brani beogradski Partizan, a ostali kandidati su Crvena Zvezda, Mega, FMP i čačanski Borac iz ABA jata, tojest Radnički Kragujevac, zemunska Mladost i Vojvodina.

Partizan, koji je osvojio poslednja tri kupa – dva sa Andreom Trinkijerijem na klupi, a jedan sa Nenadom Čankom – stiže u Novi Sad u promenljivoj formi. Dok se u Evrokupu crno-beli nadaju daljem prolasku, u ABA ligi su se njihove šanse za plasman u plej-of drastično umanjile serijom od četiri uzastopna poraza. Četvrti kup u nizu bi sigurno popravio raspoloženje u Humskoj, a trener Sašo Filipovski će u “Spensu” moći da računa na sve svoje igrače.

Taj “luksuz” nema prvi izazivač Crvena Zvezda, koja stiže u Novi Sad oslabljena za prisustvo Korija Voldena, Kina Koloma, Lengstona Hola i Lendrija Noka, kao i nekoliko članova stručnog štaba te i suspendovanog Džonija O’Brajanta. Zvezda će tako na poziciji organizatora igre računati mahom na mladog Uskokovića, a neka rezerva bio bi Dejan Davidovac. Svejedno, crveno-beli lepo pamte Novi Sad, jer su tamo 2004. trijumfovali kao autsajderi posle tri dramatične utakmice.

Svoju šansu iz prikrajka vrebaju Mega, FMP i Borac – ekipe iz KLS ranga su nominalni autsajderi, ali biće naravno zanimljivo videti može li legendarni Raško Katić da pomrsi račune jednoj od svojih bivših ekipa.

O svemu ovome Miloš će pričati sa tandemom sa Arene Milanom Cakovićem i Dejanom Karovićem – dok Cakija već znate iz podkasta o drugoj ABA ligi i košarkaškoj ligi Srbije, njegov mladi kolega debituje u podkastu. U svakom slučaju, temeljniju analizu od ove sigurno nećete čuti ove nedelje…verovatno.

Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC