• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter nakon Evrope ispao i iz Kupa Italije: Legendarni italijanski stručnjak smatra da je to plus

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sada u potpunosti mogu da se okrenu borbi za "skudeto".

 Marčelo Lipi o borbi za šampionsku titulu u Seriji A Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Titulu šampiona Italije fudbaleri i navijači Intera sanjaju više od decenije, a na "Đuzepe Meaci" nadaju se da bi konačno ove sezone mogla biti prekinuta crna serija bez trofeja u prvenstvu, koja traje od 2010. godine.

Nakon jučerašnjeg meča bez golova protiv Juventusa, Inter se oprostio i od takmičenja u Kupu Italije (u prvom susretu "stara dama" slavila 2:1), a ranije je eliminisan i iz Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Ipak, trofejni italijanski stručnjak i nekadašnji selektor "azura" Marčelo Lipi smatra da će "nerazuri"sada biti u prednosti u odnosu na ostale rivale koji se bore za titulu, s obzirom da im je preostalo još samo jedno takmičenje, tako da sve snage mogu da usmjere ka osvajanju "skudeta".

Gradski rival Milan je lider sa dva boda prednosti, uskoro ga očekuje dvomeč sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope, dok igrače Juventusa, koji za Interom zaostaju sedam bodova, ali imaju i meč manje, čeka težak dvoboj protiv Porta u Ligi šampiona, a onda i borba za trofej u Kupu Italije.

"Još mnogo ostalo je do kraja prvenstva i mnoge stvari treba uzeti u obzir. Tu su brojne obaveze, neki su u Ligi šampiona, neki u Ligi Evrope, a tu je i takmičenje u Kupu Italije. Ima i onih koji igraju samo prvenstvo i mogu da se fokusiraju na samo jednu utakmicu sedmično", rekao je Lipi za "Skaj Sport Italija".

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Svjestan je Lipi da takmičenje u Evropi može da osigura dodatni motiv, ali isto tako, posebno u doba pandemije i zgusnutog rasporeda, odmor od međunarodnih utakmica može mnogo da znači.

"To je prednost koja se ne smije zanemariti. Istina je da vam velika takmičenja daju energiju, ali dugoročno gledano, manjak obaveza može da bude prednost. Ipak, mislim da Milan, Inter i Juventus imaju podjednake šanse da osvoje 'skudeto' - po 33 odsto", zaključio je iskusni stručnjak, koji je u bogatoj karijeri, između ostalog, sjedio na klupi i Intera i Juventusa.

Kako smo već rekli, Milan je lider Serije A sa 49 bodova, Inter ima 47, a Juventus 42.

Blizu su i Roma i Lacio sa po 40, dok su Napoli i Atalanta sakupili po 47, ali teško da se neko od ovih timova može ravnopravno uključiti u borbu za prvu poziciju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC