• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prazne puške" na najvećem italijanskom derbiju: Juventus sačuvao prednost i ide u finale Kopa Italija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Torinski crno-bijeli su prvi finalisti ovogodišnjeg Kopa Italije!

 Juventus - Inter, Kopa Italija, revanš polufinale Izvor: Tanjug, Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus je u finalu italijanskog kupa!

Priliku da se bore za novi trofej, "bjankoneri" su stekli zahvaljujući trijumfu nad Interom u Milanu (1:2), a večeras im je za plasman u finale bilo dovoljno da sačuvaju tu prednost, što su i uspjeli da učine.

Možda će vas zanimati

JUVENTUS - INTER 0:0

"Neroazuri" su bili primorani da jure minus iz prve utakmice na "Đuzepe Meaci", pa su većim dijelom revanša imali više od igre i nekoliko odličnih šansi, međutim, u prvom dijelu su Lautaro Martinez i Romelu Lukaku nisu uspjeli da pogode mrežu Đanluiđija Bufona iz izglednih situacija.

Upravo se od Belgijanca očekivalo da bude udarna igla milanske ekipe na "Alijanc" stadionu s obzirom da je propustio prvo polufinale zbog suspenzije, a osim toga, nikada u karijeri nije postigao pogodak Juventusu. Međutim, nije se posebno istakao u utorak uveče iako se dosta trudio.

Mnogo napora uložio je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, ali je trener Intera Antonio Konte odlučio da ga u 65. minutu zamijeni Alesandrom Bastonijem.

Derbi Italije

U dosadašnjoj istoriji "najveće italijanske utakmice" od 1909. godine odigrano je ukupno 239 zvaničnih mečeva na kojima je Juve slavio 109 puta, Inter se radovao na 72 susreta, a 108 duela je okončano remijima.

S druge strane, Kristijano Ronaldo je takođe imao lični motiv - da u Torinu zatrese mrežu Interu što dosad nije nikada, u malo je reći, impresivnoj karijeri.

Upravo je Portugalac bio kreator najbolje šanse za "Staru damu" u 71. minutu kada se u stilu slalomaša prošetao kroz odbranu Intera i odlično šutirao, ali je još bolje reagovao golman Samir Handanović. 

Slovenački čuvar mreže mu je odbranio i šut nekoliko minuta ranije, pa je Ronaldo i dalje ostao bez gola protiv Intera na torinskom terenu.

Ipak, vjerovatno neće biti previše razočaran zbog prolaska u finale, ali i zbog činjenice da je crno-plavima tokom karijere utrpao četiri gola.

Drugi finalista Kopa Italije biće poznat sutra uveče kada se završi revanš između Atalante i Napolija u Bergamu. Prvi susret na stadionu "Dijego Maradona" takođe je okončan bez pogodaka.

Podsjetimo, trofej brani tim iz Napulja, a veliko finale je zakazano za 29. maj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC