• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korak unazad Igokee u borbi za ABA plej-of: Drama u Laktašima završena pobjedom Budućnosti!

Autor Dragan Šutvić

Igokea je imala plus šest na startu četvrtine, potom i prednost od pet poena tri minuta prije kraja, ali nije to bilo dovoljno za trijumf nad Podgoričanima

 ABA liga 19. kolo Igokea Budućnost Izvor: Promo/KK Igokea/Nikola Vuruna

Nije uspjela Igokea da u duelu sa Budućnosti upiše veoma važnu pobjedu i prva u ABA ligi stigne do 15 pobjeda.

Podgoričani su poslije drame trijumfovali rezultatom 82:87 i obzirom da imaju dvije utakmice manje od bh. šampiona, napravili značajan korak ka doigravanju:

IGOKEA – BUDUĆNOST 82:87

(21:20, 18:18, 21:22, 22:27)

Možda će vas zanimati

I pored činjenice da je meč od ogromnog značaja i za jedne i za druge u borbi za plej-of, nisu se libili košarkaši Igokee i Budućnosti da "daju sebi malo oduška" u prvom poluvremenu.

Vidjeli smo osam zakucavanja, a dobar dio atrakcije "otpada" na alej-up poteze, pa je prava šteta što, zbog svima poznatih razloga, publika nije mogla da uživa direktno u dvorani u tim potezima.

Pogledajte samo jedan od tih poteza:

Inače, prvih dvadeset minuta veoma značajne utakmice završeno je rezultatom 39:38.

Igokea je imala prednost od četiri poena (16:12) kada je Dejan Milojević zatražio prvi tajm-aut, potom prvu četvrtinu završila rezultatom 21:20, da bi poslije druge četvrtine, u kojoj je rezultat šest puta bio neriješen, na semaforu pisalo 39:38, uz poene Klemonsa sa zvukom sirene.

Prvu "osjetniju" prednost, obzirom na tok meča, Igokea je stekla na nešto manje od pet minuta do kraja trećeg kvartala.

Tada je trojkom Greja "ispisan" rezultat 53:47, Milojević je ponovo reagovao, poslije čega su Podgoričani uspjeli da se konsoliduju i u posljednjih deset minuta uđu uz "egal" (60:60).

Isti igrač je i na startu odlučujućeg perioda preuzeo odgovornost. Pogodio je Amerikanac otvorenu trojku za 63:60, a zatim izvukao maksimum iz situacije 2+1 za novi plus od šest poena.

Bila je Igokea na razlici od pet poena (78:73) na nešto više od tri minuta do kraja, poslije poena Klemonsa uz faul Budućnosti.

Nije, ipak, ni to slomilo goste, koji su trojkom Dela Valea poveli 79:82 na 100 sekundi do kraja. Uzvratio je Marko Jošilo, u narednom napadu Budućnosti zakucao je Danilo Nikolić, da bi potom Nikola Ivanović blokirao Edina Atića pri šutu za tri poena.

Dela Vale je potom, poslije faula Jošila, pogodio oba bacanja za 82:86 devet sekundi prije kraja i time praktično ovjerio veoma važan trijumf Budućnosti.

Kod Igokee su prednjačili Atić i Grej sa 14 poena, dok je poen manje imao Stefan Pot.

Kod Podgoričana, najviše poena postigao je Džastin Kobs - 18.

Recimo i to da je ovo timu iz Aleksandrovca posljednji meč pred svojevrsno "martovsko ludilo", tokom kojeg će odigrati čak devet utakmica za 28 dana – pet u FIBA Ligi šampiona i četiri u ABA ligi.

IGOKEA: Vulić, Klemons, Atić, Jovanović, Grej, Simanić, Jošilo, Talić, Ilić, Pot, Karmajkl, Kondić. Trener: Dragan Bajić.

BUDUĆNOST: Kobs, Ivanović, Edžam, Šehović, D. Nikolić, Apić, Mitrović, Dela Vale, Z. Nikolić, Popović, Rid, Žugić. Trener: Dejan Milojević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slavko

Svaka cast igračima i stručnom štabu na svemu do sada. Igračima se nema sta zamjeriti bez obzira na poraz od Budućnosti. Ne vidim razlog zašto ne bi pobijedili Mornar kad su do sada bili uspjesni protiv nekih jačih ekipa. Jako su dobar tim i zelim im da to i ostanu.

Brvka

Od petorke koja se bori za Play off sigurni su Zvezda, Cedevita i Budućnost, a Igokea jedino ima male šansu da bude bolja od Mornara s kojim igra posljednje kolo u Laktašima ali biće isto ovako kao protiv Budućnosti, uz to Mornar ima prelagan raspored

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC