• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova najgora sezona: Crno-bijeli sami sebe pobijedili i ispali iz Evrokupa

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poraz za kraj evropskih nadanja u odlučujućoj utakmici Top 16 faze Evrokupa.

 partizan-metropolitan-evrokup-top-16 Izvor: MN PRESS

Trebala je Partizanu pobjeda od četiri ili više razlike, imao je vođstvo 65:56, poslije čega je trener gostiju tražio tajm-aut, a crno-bijeli su nakon toga, u posljednjih osam minuta postigli samo šest poena.

Možda će vas zanimati

Na kraju, Partizan - Metropolitan 71:75 (21:19, 14:16, 24:21, 12:19)

U četvrtfinale sada ide Metropolitan sa prvog i Lokomotiva sa drugog mjesta.

Dobro je igrao Partizan tokom većeg dijela večerašnjeg meča, pokazivao je često karakter koji mu je ranije falio. Ne treba zaboraviti ni da je igrao oslabljen, bez Radeta Zagorca, Vila Mozlija i Erika Mike, sa "rovitim" Markusom Pejdžom, i to na neutralnom terenu, ali je i tako imao priliku da poijbedi.

Ipak, Metropolitan je trojke šutirao 50 odsto, 14/28 i promašio je samo tri penala, što je na kraju bilo nešto što crno-bijeli nisu mogli da stignu. Treba reći da su crno-bijeli promašili čak 11 penala, a za tri šutirali jako loših 6/24 i onda se dobija prava slika.

Rašon Tomas je bio daleko najbolji akter Partizana sa 20 poena, 6 skokova, 6 ukradenih lopti i 2 asistencije. Džošua Perkins je bio jedini drugi "dvocifreni" sa 10 poena, Nikola Janković je završio meč sa 9 poena i 10 skokova, dok su Markus Pejdž, Nemanja Dangubić i Ognjen Jaramaz postigli po 8 poena.

Opšti utisak da je Partizan ovo lako mogao da dobije, ali je finiš meča odigrao u potpuno pogrešnom ritmu, bio je napet i stegnut kada je trebalo da ima samopouzdanja, a kada je Metropolitan trebalo da ih juri. Ovih 9 poena prednosti na tako malo poena je ogromna razlika, ali su crno-bijeli uspeli i to da prokockaju.

Ovo je vjerovatno najgora sezona Paritzana u posljednjih 50 godina, ostao je sada bez plej-ofa Evrokupa, ranije je ostao bez doigravanja u ABA ligi, a izgubio je i trofej Kupa Radivoja Koraća. Crno-bijelima je ostalo samo prvenstvo Srbije, ali to je slaba nagrada za ovako skup tim.

Sa druge strane, ako crno-bijeli mogu da traže utjehu, onda je to što su crno-bijeli djelovali uravnoteženije nego u velikoj većini drugih mečeva. Ipak, u finišu su se vratile stare boljke i ponovo je izgubljen još jedan neizvjestan meč.

Partizan: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 8, 6as, Veličković 2, Perkins 10, Jovanović nije igrao, Janković 9, 10sk, Radovanović, Tomas 20, 6 sk, 6uk, 2as, Trifunović 5, 5sk.

Metropolitan: Braun 8, Konate 10, 6sk, Mišino 14, Ros 5, Sako, Pino, Gudvin 4, Braun 18, 6sk, Ovens 5, Šikoko 4, Ginat 7.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC